viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.10.22 @ 09:19

Na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela Odluku o nastavku subvencioniranja troškova smještaja i ishrane studenata u studentskim centrima – domovima u Federaciji BiH. Riječ je o subvencijama namijenjenim za oko 300 studenata sa područja Bosansko-podrinjske, Posavske i Herceg-bosanske županije, kao i Republike Srpske. Vlada je prihvatila novu cijenu subvencioniranja ovih troškova sa 249 KM mjesečno po studentu za deset mjeseci kalendarske, odnosno akademske godine, počevši od 1. studenog 2022.

U obrazloženju je navedeno da je Zajednica studentskih centara FBiH dostavila zahtjev resornom federalnom ministarstvu, da se zbog povećanja troškova smještaja i ishrane studenata smještenih u studentskim domovina u FBiH, odobri povećanje subvencije sa dosadašnjih 219 KM, za dodatnih 30 KM.

OGLAS

Sredstva za subvencioniranje osiguravaju se u Proračunu FBiH kroz transfer za financiranje studentskog standarda. Za realizaciju ove odluke, koja stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u Službenim novinama FBiH, zaduženo je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

OGLAS

Oglasi
LM