spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
98 %
1.3kmh
100 %
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
5 °
Čet
6 °

Vlada FBiH: Za 30 KM povećane subvencije za smještaj i ishranu studenata

- Oglasi -
- Oglasi -

Na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela Odluku o nastavku subvencioniranja troškova smještaja i ishrane studenata u studentskim centrima – domovima u Federaciji BiH. Riječ je o subvencijama namijenjenim za oko 300 studenata sa područja Bosansko-podrinjske, Posavske i Herceg-bosanske županije, kao i Republike Srpske. Vlada je prihvatila novu cijenu subvencioniranja ovih troškova sa 249 KM mjesečno po studentu za deset mjeseci kalendarske, odnosno akademske godine, počevši od 1. studenog 2022.

U obrazloženju je navedeno da je Zajednica studentskih centara FBiH dostavila zahtjev resornom federalnom ministarstvu, da se zbog povećanja troškova smještaja i ishrane studenata smještenih u studentskim domovina u FBiH, odobri povećanje subvencije sa dosadašnjih 219 KM, za dodatnih 30 KM.

- Oglasi -

Sredstva za subvencioniranje osiguravaju se u Proračunu FBiH kroz transfer za financiranje studentskog standarda. Za realizaciju ove odluke, koja stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u Službenim novinama FBiH, zaduženo je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

- Oglasi -

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.