spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vlada FBiH za izdvaja ceste 7 milijuna: Evo i koje dionice

- Oglasi -

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, usvojila Program utroška sredstava „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima”.

- Oglasi -

– Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta“ u iznosu od 7.000.000 KM, koji je utvrđen Proračunom FBiH za 2023. godinu. U okviru ovog programa bit će financirano ukupno sedam projekata na području FBiH.

Za rekonstrukciju pristupne ceste na magistralnu cestu Stolac – Neum, planirano je 550.000 KM. Sredstva u iznosu od 600.000 KM predviđena su za sanaciju ulica Branilaca grada, ulice 1. Bataljona i dijela ulice Rasima Terzića u općini Gradačac. U istu svrhu planirano je 350.000 KM za pristupne ceste na magistralnom putu Neum – Stolac, te 500.000 KM za lokalne ceste Bukovica – Roško Polje na području općine Tomislavgrad.

- Oglasi -

Za izgradnju spojne ceste u zoni Bara na području Općine Čitluk, bit će izdvojeno 500.000 KM. Tri milijuna KM planirano je za sanaciju lokalnih cesta Dobrič – Bile i Trn Belušine na području općine Široki Brijeg, te 1.500.000 KM za sanaciju regionalnih cesta u Posavskoj županiji. Navedeni iznosi namijenjeni su za izvođenje radova i nadzor.

Dio odobrenih sredstava za ove projekte nalazi se na posebnom računu za financiranje kapitalnih infrastrukturnih projekata u okviru Jedinstvenog računa riznice, dok će se ostatak osiguravati sukcesivno u skladu sa potrebama.

Za provođenje ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo financija, općine Stolac, Gradačac, Neum, Tomislavgrad, Čitluk i Široki Brijeg, te Vlada Posavske županije, svako u okviru svoje nadležnosti.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.