spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
24.6 ° C
24.6 °
24.5 °
34 %
0.3kmh
6 %
Pet
22 °
Sub
27 °
Ned
30 °
Pon
21 °
Uto
19 °

Zapovijeđeno uvođenje restriktivnijih mjera županijama na osnovu epidemiološke procjene

spot_img

Vlada FBiH na sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 6.9.2021. godine, s prijedlogom zapovijedi i preporuka.

Zapovijedi i preporuke su donesene s rokom važenja od 14 dana, računajući od 9.9.2021. godine, a Krizni stožer FMZ je zadužen da, prije isteka ovog roka, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju COVID-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene zapovijedi i preporuka, te Vladi FBiH dostavi prijedlog novih.

Vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva zapovijeđeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog stožera FMZ-a.

Krizni stožer FMZ će današnje zaključke, s prilozima, dostaviti županijskim ministarstvima zdravstva i njihovim kriznim stožerima, zdravstvenim ustanovama s područja županije, kliničkim centrima u FBiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama, Federalnoj i upravama za inspekcijske poslove i upravama policije.

Danas je zaključeno i da Vlada FBiH, s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, traži od županija pojačan nadzor nad primjenom epidemioloških mjera.

U skladu sa zaključkom od 8.1.2021. godine, Vlada FBiH će izvjestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u FBiH i mjerama koje je donijela s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

U informaciji Kriznog stožera FMZ-a je navedeno da je u 35. sedmici, u odnosu na prethodnu, zabilježen rast svih indikatora, a najviše broja smrtnih slučajeva, hospitaliziranih i pacijenata na respiratoru, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.