spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slaba kiša
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
92 %
1.8kmh
50 %
Sub
15 °
Ned
21 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

Brčko: Predsjednik HDZ BiH Čović, ministrica Vučković, državni tajnik Milas, predsjednici županijskih Vlada, gradonačelnici i načelnici HDZ-a BiH razgovarali o projektima i suradnji

- Oglasi -
- Oglasi -

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, predsjednici županijskih Vlada, gradonačelnici i načelnici gradova i općina koji su izabrani ispred HDZ-a BiH, danas su se u Brčkom sastali s ministricom poljoprivrede u Vladi RH Marijom Vučković i državnim tajnikom Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom.

Aktualna politička situacija, prometna infrastruktura, problematika graničnih prijelaza, te druge teme lokalnih zajednica, samo su neke od tema o kojima se razgovaralo na devetoj redovitoj koordinaciji.Domaćin današnjeg sastanka dr. Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta pozdravio je sve nazočne te predstavio trenutnu ukupnu situaciju u Brčkom. Također, svi načelnici, gradonačelnici i predsjednici Vlada izvijestili o aktualnim projektima i aktivnostima sa cijelog područja BiH.Predsjednik Čović je prezentirao trenutnu političku situaciju, posebno s aspekta političkih susreta oko procesa reforme izbornog zakonodavstva i ograničenih ustavnih reformi. Nakon zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora, dužnosnici će ubuduće nastupati sukladno izglasanim zaključcima, istaknuo je dr. Čović. Posebno se osvrnuo na redovitu komunikaciju sa dužnosnicima Vlade Republike Hrvatske, kroz različite resore, gdje se rješavaju određeni problemi, unaprijeđuje suradnja, planiraju određena zajednička ulaganja, ojačava prekogranična suradnja, kao i aktivacija i povlačenje sredstava iz EU. Konkretno, sinoć i danas smo se dotakli svih tema koji su u resoru ministrice Vučković, istaknuo je dr. Čović.

- Oglasi -

Ministrica Vučković govoreći o aktivnostima svoga ministarstva prenijela je iskustva iskorištavanja potencijala EU fondova, ističući kako se u sektoru poljoprivrede može puno toga unaprijediti. Ministrica je nazočne upoznala o programu bespovratnih potpora, uz prenošenja znanja u pogledu poznavanja EU institucija, akreditacija i paketa koji će pomoći i pružati savjetodavna služba iz ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE