spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

Dodik: Hrvati su odlukom da 1992. godine izađu na referendum o neovisnosti BiH donijeli samoubilačku odluku u političkom smislu

- Oglasi -

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da će Središnje izborno povjerenstvo BiH 2. svibnja donijeti odluku o održavanju općih izbora 2. listopada, ali će onda kalkulirati hoće li ih pomjerati ili ne. -To će biti u funkciji procjene centara koji rukovode SIP-om – izjavio je Dodik. Prema njegovim riječima, to je još jedan nonsens u BiH da 2. svibnja bude objavljeno da se izbori održavaju 2. listopada, a onda krajem svibnja ili početkom lipnja oni budu pomjereni za 45 dana. -To nema nigdje na svijetu – istakao je član Predsjedništva BiH.

On je za RTV Istočno Sarajevo napomenuo da je uobičajeno da izbore raspisuju parlament, predsjednik ili Vlada, a samo u BiH SIP, za koji je rekao da ga podržavaju stranci i da je koncipiran tako da kreira politički ambijent, što nema nigdje. Dodik je rekao da je odlukama OSCE-a i visokog predstavnika Republici Srpskoj oteto pravo na izbore, kao jedan od elemenata koji utiče na kredibilitet svake države, pa i Republike Srpske. – Često se pitam – kako je moguće da BiH preživi? – upitao je Dodik i naveo da ovakvu BiH ne žele ni Srbi ni Hrvati, a koliko vidi ni, kako kaže, muslimani. On je rekao da muslimani žele BiH za sebe, sa federalnim Sarajevom iz kojeg su protjerali Srbe, a u kojem više nema ni Hrvata. – Muslimansko Sarajevo želi političku i institucionalnu dominaciju, a mi koji u tome moramo da participiramo da dolazimo tamo – rekao je Dodik. Prema njegovim riječima, Hrvati su odlukom da 1992. godine izađu na referendum o neovisnosti BiH donijeli samoubilačku odluku u političkom smislu i zbog toga su trajno nezadovoljni, što sad pokušavaju da isprave. Govoreći o položaju Srba i RS, Dodik je naveo da se institucije Srpske opiru brojnim pritiscima za dodatnu devastaciju mirovnog sporazuma u cilju izgradnje “muslimanske BiH”. Dodik je istakao da BiH nema šansu i da su Srbi natjerani na neku vrstu trepeljivosti kako bi sačuvali mir, kao i zbog političkih okolnosti i činjenice da veliki igraju velike svoje igre ovdje.

- Oglasi -
IzvorAvaz.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.