spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
97 %
2.1kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
21 °
Sri
19 °
Čet
20 °
Pet
15 °

Dodik odgovorio je li ruski igrač i šta mu je Putin rekao na zadnjem sastanku

- Oglasi -
- Oglasi -

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je kako je on “igrač srpskog naroda i Republike Srpske”, međutim nije negirao kako je “ruski igrač”.

Dodik je ovo rekao u gostovanju na FTV-u, kao odgovor na direktno pritanje je li “ruski igrač”.

- Oglasi -

,,Koristim dobre odnose sa Putinom kojeg cijenim kao velikog državnika jedne velike zemlje, moćan čovjek koji je uvijek bio korektan prema nama. Nikada nije tražio ništa. Taj isti Putin je 10 puta meni rekao samo da poštuje Dejtonski sporazum, ako ja odem izvan Dejtonskog sporazuma da potpore nema. To mi je rekao i zadnji put”, kazao je Dodik.

- Oglasi -

Dodao je kako su dogovorili ekonomsku suradnju, da grade i pojačaju priču oko plinovoda koji, prema Dodikovim tvrdnjama, “osporavaju u Sarajevu već 15 godina”.

,,Ja sam rekao kako u ovom sukobu treba da budemo neutralni i mislim kako je to najbolja pozicija. Prvo, Rusija je garant Dejtonskog sporazuma. Kakav je to svijet u kojem mi možemo uvoditi sankcije Rusiji? To da ja sad trčim za nekim politikama, a da rušim svoje principe, mi nećemo dati suglasnost da se Rusiji uvedu sankcije na nivou BiH”, naglasio je Dodik.

Ponovio je svoj stav kako je za BiH najbolja politika ostati neutralan, piše Klix.

,,I moja pozicija prema tome nije ruska, to je pozicija neutralnosti. Mi smo rekli da poštujemo teritorijalni integritet, tražimo da se rat što prije završi i da stradanja prestanu. Da su i Rusi i Ukrajinci naši bratski narodi i da mi ne možemo u tom pogledu biti ni na jednoj strani. Ja to tako vidim. Neko ne vidi, neko neće, neko nema svoj stav, samo čeka šta će neko javiti iz Brisela ili neke druge destinacije. Ja pokušavam ipak da razmišljam”, poručio je lider SNSD-a.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.