viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.03.22 @ 14:01

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je donijelo odluku o privremenom financiranju institucija i međunarodnih obveza za period travanj– lipanj ove godine.

Za financiranje institucija u ovom periodu odobrena su sredstva u iznosu 249.000.000 KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za financiranje institucija u skladu sa Zakonom o proračunu institucija i međunarodnih obveza za 2020. priopćili su iz Vijeća ministara.

OGLAS

Nastavak financiranja višegodišnjih projekata, koji su usvojeni u proračunima prethodnih godina, kao i programa posebnih namjena vršit će se iz sredstava koja su prenesena u skladu sa Zakonom o financiranju institucija, odnosno osigurana donacijama i drugim namjenskim sredstvima.

OGLAS

Vijeće ministara je upoznato o Informaciji Ministarstva financija i trezora o statusu i potrebnim narednim koracima za usvajanje Zakona o proračunu, koja će biti dostavljena Parlamentu Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Informacija sadrži kronološki pregled koraka koji prethode usvajanju proračuna, počev od usvajanja Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika za period 2022 – 2024., što predstavlja prvi ključni korak za nastavak procesa pripreme proračunskih dokumenata, odnosno izradu dokumenta okvirnog proračuna za taj period i Nacrta zakona o proračunu za ovu godinu.

Oglasi
LM