spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Donosimo imena novih ministara, ulaze HDZ 1990 i HNS, ispada SBiH i NES

- Oglasi -

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara dostavila je Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH popis s imenima pojedinih novih kandidata za ministre u Vladi Federacije BiH čime je definirana nova koalicija koja bi trebala uspostaviti izvršnu vlast na čijem bi čelu trebao biti Nermin Nikšić, šef SDP-a. U Vladu uz HDZ BiH, ulazi i HDZ 1990 odnosno Hrvatski narodni sabor BiH. Iz Vlade ispadaju Stranka za BiH i NES koje su do sada očito radile u interesu SDA kako se ne bi izabrala nova Vlada.
Nova imena su dr. Nediljko Rimac za federalnog ministra zdravstva koji dolazi iz redova HDZ-a 1990. Novo ime je i Jasna Duraković iz SDP-a koja je imenovana za ministricu obrazovanja i znanosti. Amir Hasičević iz Naše stranke trebao bi postati ministar trgovine. Kemal Hrnjić iz stranke Naroda i pravde je novi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Nedžad Lokmić iz SDP-a BiH je prijedlog za ministra branitelja i invalida Domovinskog rata. Ministar unutarnjih poslova trebao bi postati Ramo Isak iz A-SDA stranke. Od ranije za ministra financija imenovan je Toni Kraljević, a ministarstvo pravde trebao bi voditi Vedran Škobić. Za ministricu kulture i sporta Federacije BiH predložena je Sanja Vlaisavljević. Za ministara prostornog uređenja HDZ je redložio Željka Nedića. Andrijana Katić ostaje prijedlog za ministricu prometa i veza.
Ministar raseljenih osoba i izbjeglica je Nerin Dizdar, a razvoj, poduzetništvo i gospodarstvo vodi Vojin Mijatović. Vedran Lakić dobiva veliki resor energetike, industrije i rudarstva, a Adnan Delić rad i socijalnu politiku.
Nasiha Pozder ze ministrica turizma i zaštite okoliša a Željko Nedić je ministar prostornog uređenja.  

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.