spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HNS-a BiH

- Oglasi -

Hrvatski narodni sabor BiH danas je u Mostaru za svog predsjednika većinom glasova ponovno izabrao za svog predsjednika Dragana Čovića, koji je bio jedini kandidat za tu poziciju. Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini održava se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a pozvana su 664 izaslanika te brojni gosti kako iz BiH tako i iz susjedne Hrvatske.

Na Saboru je usvojena Deklaracija HNS BiH, Demografska strategija Hrvata u BiH. Deklaracija 11. zasjedanja sadrži osam tačaka i najvažniji je dokument zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH. Dokument se nastavlja na dosad usvojene deklaracije s ranijih zasjedanja i govori o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog narodnog sabora u idućem mandatu.

“Hrvatski narodni sabor BiH Deklaracijom s 11. zasjedanja još jednom potvrđuje i utvrđuje smjer djelovanja svih legitimnih političkih predstavnika Hrvata u idućem razdoblju, kao i do sada bit će obavezna za sve hrvatske legitimne političke predstavnike u BiH”, navode iz HNS-a.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.