spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
16 ° C
16 °
16 °
93 %
1.7kmh
100 %
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
20 °

Džaferović se pred EU parlamentom branio šutnjom: Odbio odgovoriti na pitanje o bošnjačkim lažnim izjašnjavanjem i zauzimanjem pozicija nacionalnih manjina u Domu naroda PFBIH

- Oglasi -
- Oglasi -

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko pitala je na sjednici Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta prvog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića, zašto Bošnjaci diskriminiraju manjine u FBiH uzimajući im predviđena mjesta u Domu naroda Parlamenta FBIH. Ona je pojasnila da do sada nije donesena nikakva odluka kako bi se spriječila diskriminacija koja se provodi nad nacionalnim manjinama a koje već imaju svoje mjesto kao Ostali u domu naroda PFBiH.

“U posljednjih 20 godina u federalnom domu naroda samo je jedan Rom i jedan Židov bio izabran kao Ostali, a druge nacionalne manjine kao npr. Albanci, Česi, Talijani nikada nisu bili izabrani jer su ta mjesta zauzimali Bošnjaci koji su se izjašnjavali kao Ostali”, kazala je Zovko, prenosi HMS. Na upit zastupnice Zovko da prokomentira ovu diskriminatornu praksu koji provodi bošnjački establishment oglušio se Šefik Džaferović koji se u svom kasnijem obraćanju uopće nije osvrnuo na ovo pitanje.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE