viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.09.22 @ 13:28

Premijer Vlade FBiH i jedan od optuženih u aferi “Respiratori” Fadil Novalić putem društvenih mreža pozvao je građane da glasaju za njega.

Naime, on se kandidirao za Parlament FBiH. Navodi da mu je ovo prva kandidatura na izborima, ali da mu je potrebna pomoć građana.

OGLAS

,,Dragi građani, ovo su prvi izbori na kojima sam kandidat. Ukoliko mi date vaše povjerenje, neću vas iznevjeriti, i nastavit ću da se zalažem za zdrave vrijednosti i ekonomski napredak. Naša domovina se nalazi u izazovnom vremenu. Pred nama su važne odluke i pogrešni potezi bi nas mogli koštati slobode i države. Zbog toga je važno da svi daju svoj doprinos u osiguravanju sposobnog i beskompromisnog vodstva za vrijeme koje dolazi. Vaša uloga je tu ključna. Pozivam vas da drugog listopada date svoj glas onima koji su dosadašnje pritiske uspješno izdržali, a koji će i ubuduće kao jedini kriterij imati dobrobit Bosne i Hercegovine i njenih građana. Hvala vam i živi bili”, napisao je Novalić.

OGLAS

Fokus podsjeća, pred Sudom BiH federalnom premijeru se sudi u predmetu “Fadil Novalić i drugi” zbog nabavke 100 kineskih respiratora kupljenih u travnju 2020. godine za 10,5 milijuna KM iz proračuna.

OGLAS
Oglasi
LM