spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
74 %
2.2kmh
36 %
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °
Sub
21 °

Helez: U Novom Travniku u 1. razred upisano samo 49 hrvatske djece, Lovrinović: To je posljedica 1993. godine

Gospodine Zukane neka je Vas sramota, ovo ste vi nama i napravili agresijom na naša sela i naselja, napadom, protjerivanjem i tako dalje

- Oglasi -
- Oglasi -

Prilikom rasprave o Prijedlogu zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. došlo je do žestoke rasprave između izaslanika Zukana Heleza (SDP) i Nikole Lovrinovića (HDZ).

Nikola Lovrinović je optužio Zukana Heleza da je zlonamjeran prilikom iznošenja određenih podataka.

- Oglasi -

Nakon toga je repliku uzeo Zukan Helez.

- Oglasi -

– Ne znam postoji li rečenica koju bilo koji stručnjak može okarakterizirati kao zlonamjernu, jer sam iznosio egzaktne podatke. To što Vas boli, što ste vi odgovorni za to, to je nešto drugo. Evo reći ću Vam sada za Novi Travnik: 135 bošnjačke, 49 hrvatske upisane u prvi razred. Vi ste tamo ključni akter, imate načelnika općine, ključna ste politička osoba u Novom Travniku. To je Vaša sramota. Siguran sam da se nitko nije iselio zato što Dragan Čović nije član Predsjedništva BiH – rekao je Zukan Helez.

Uslijedio je odgovor Nikole Lovrinovića: 

– Gospodine Zukane neka je Vas sramota, ovo ste vi nama i napravili agresijom na naša sela i naselja, napadom, protjerivanjem i tako dalje. Ovo je Vas sramota, a ne nas. Ovo je posljedica onog što se događalo 1993. godine. Naravno da nas boli, patite nas vi i Vaša stranka najviše. Patite nas 20 godina da ne možemo imati svoja prava, nemamo mogućnosti, nemamo načina, vječno svaljujete na nas. 

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img
IzvorAvaz.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.