spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °

HNS BiH će od OHR-a tražiti osporavanje izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Iz Hrvatskog narodnog sabora najavljeno je da će visokom predstavniku Christianu Schmidtu u BiH biti predloženo da na neki način ospori ili suspendira izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

“Dakle, jedna od crtica iz takozvane preambule njegove (Schmidtove) odluke je da se u sustavu poput onog koji je uspostavljen Općim okvirnim sporazumom za mir, osigura da konstitutivni narodi budu adekvatno zaštićeni i da ne budu izloženi diskriminaciji. S druge strane imamo i odredbu s liste vitalnog interesa u postupku zaštite prava konstitutivnih naroda. Vidimo da hrvatski narod nije bio u istoj poziciji prilikom odlučivanja o hrvatskom članu Predsjedništva, jer je ta pozicija uzurpirana od nekoga tko ne predstavlja hrvatski narod. To su sasvim dovoljni razlozi da gospodin Schmidt oglasi njegov izbor nevaljanim ili suspendira njegov izbor”, kazao je za RTV HB Josip Meržo, tajnik HNS-a.

- Oglasi -

Podsjetimo i da je predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović prilikom nedavnog razgovora sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem također naglasio kako koncept “legitimnog predstavljanja” mora biti implementiran, ističući kako je organizacija političkih stranaka okupljenih oko HNS-a odnijela uvjerljivu pobjedu među hrvatskim biračima te da se ponovno svjedoči tome da su Bošnjaci izborom Željka Komšića, putem izbornog inženjeringa, preglasali Hrvate u izborima za hrvatskog člana Predsjedništva”.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.