spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

HNS: Izetbegović otvoreno želi srušiti Daytonski mirovni sporazum

- Oglasi -
- Oglasi -

“Posljednji medijski istupi gospodina Izetbegovića su otvoreni napad i pokušaj rušenja Daytonskog mirovnog sporazuma. Uz to, njegovi nasrtaji na izjave specijalnog predstavnika SAD-a za Zapadni Balkan su nedvojbeno protivljenje politici SAD-a koja je naš strateški partner.Gospodin Escobar provodi politiku institucija SAD-a koja se očito ne dopada bošnjačkim političkim strankama. Štoviše, stječe se dojam da će takvi nasrtaji biti pojačani od strane Izetbegovića i poltronskih, tobože lijevih političkih opcija, koje se uvijek nađu da posluže kao alibi Izetbegovićevim opstrukcijama.

Tri konstitutivna naroda i njihova legitimna politička volja su izvor suverenosti, stabilnosti i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine. Iza loših spinova o većinama i manjinama kriju se otvorene namjere političkog dokidanja prava hrvatskom konstitutivnom narodu i svih ljudskih i građanskih prava koje jamči upravo Daytonski mirovni sporazum. Hrvatski narodni sabor (HNS) daje snažnu potporu pristupu SAD-a i gospodinu Escobaru, kao i nastojanjima da se postigne konačni dogovor. SAD i EU su naši saveznici i međunarodni prijatelji koji razumiju važnost funkcioniranja svih elemenata Daytonskog mirovnog sporazuma kao okvira stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Upućujemo poruke zahvale gospodinu Escobaru na jakom angažmanu i svjesnosti kriznog razdoblja kroz koji BiH prolazi. Bez postizanja konačnog rješenja o izmjenama Izbornog zakona i ograničenih reformi Ustava BiH, bošnjačke stranke će nedvojbeno nastaviti proces rušenja Daytonskog sporazuma kao barijere unitarističkim i svim drugim tendencijama protivno politici SAD-a i Europe”, priopćio je HNS.

- Oglasi -

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.