spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Imenovana Vlada: SDA i službeno opozicija u FBiH, ovo su imena svih ministara

- Oglasi -

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izabrana je Vlada Federacije BiH. Za je glasovao 51 zastupnik. Nermin Nikšić će biti novi premijer Federacije BiH, a njegovi zamjenici će biti ministar financija Toni Kraljević (HDZ) i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović (SDP).

- Oglasi -

Imena ministara

Ministar unutarnjih poslova će biti Ramo Isak, a ministar energetike, rudarstva i industrije Vedran Lakić (SDP). Sanja Vlaisavljević (HDZ BiH) će biti ministrica kulture i sporta, a ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić. SDP-ov Nerin Dizdar je novi ministar raseljenih osoba i izbjeglica, a Nedžad Lokmić ministar za pitanja branitelja i invalida. Prijedlog HDZ-a 1990 za ministra zdravstva Nediljko Rimac, a SDP-ov za ministricu obrazovanja i znanosti Jasna Duraković.

- Oglasi -

SDA u opoziciji

Ispred Naše stranke će u Vladi Federacije biti Amir Hasičević, kao ministar trgovine, a ispred NiP-a Adnan Delić kao ministar rada i socijalne politike. Nasiha Pozder (NS) će biti ministrica okoliša i turizma, Željko Nedić (HDZ BiH) ministar prostornog uređenja, a Kemal Hrnjić (NiP) ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Do imenovanja Vlade FBiH je došlo nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidt, kojom je deblokiran izbor Vlade FBiH. Tako je SDA i službeno postala opozicija na nivou FBiH.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.