viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.05.23 @ 15:25

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak poručio je kako slijedi još uhićenja, a da su na spisku “političari” te ne trebaju spavati mirno svi oni koji su činili kaznena djela. Gostujući na Face TV-u, Isak je naveo kako je u akcijama koje su provođene prethodnih dana sudjelovao i FUP te da su prikupljali određene dokaze.

OGLAS

“FUP je i prije uhićivao određene izvršitelje kaznenih djela, ali se uglavnom za uhićenje koriste županijski MUP-ovi. Istražne radnje u akcijama koje su se provele su trajale dvije-tri godine. To se trebalo davno provesti. Trebamo uhititi sve koji se bave kriminalnim radnjama”, rekao je ministar Isak, a prenosi N1.

Oglas

Ističe da “o većini akcija koje se događaju, sve policijske uprave budu informirane”. “Događalo se prije da informacije o uhićenjima procure – ta akcija onda nema ni težinu ni smisao. Ministar nije nadležan za Sky aplikaciju, ali policijske službe jesu. Svi koji su radili bilo šta što nisu trebali, sigurno će biti sljedeći. Uhitit ćemo sve koji su radili kaznena djela, nikoga nećemo ostaviti na slobodi. Svi koji su radili bilo šta nezakonito, ne trebaju spavati. U BiH se događaju velike promjene. Na spiskovima onih koji trebaju biti uhićeni ima političara, vjerojatno ima i imena notara, odvjetnika…”, kazao je.

Govoreći o svom imenovanju, kazao je kako su za njega glasali 51 zastupnik i plus dva, “što su imali u rezervi”. “53 zastupnika su bila spremna glasati za mene. Pitajte Nikšića i Konakovića tko su ta dvojica ljudi. U narednim danima će se objelodaniti tko su. Od mog sina Arnela se nije tražilo da podrži ovu parlamentarnu većinu. On je desetak dana prije glasanja pričao s Konakovićem o formiranju parlamentarne većine. Tih dana sam i ja razgovarao s Bakirom Izetbegovićem. Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni. Razgovarali smo o problemima u Federaciji, državi, stvarima koje će se dešavati. Izetbegović je već tada bio svjestan da ne može napraviti parlamentarnu većinu. Arnel Isak je proglašen najboljim ministrom u ZDK. U Parlamentu FBiH je dobio direktan mandat, ne kompenzacijski, kao neki. Vjerujem Konakoviću i Čampari”, kazao je i poručuje: “Nismo zahvaljujući meni dobili Vladu”. Također ističe kako “nije osuđivan”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM