spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
74 %
2.2kmh
36 %
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °
Sub
21 °

Izetbegović će kompletan iznos za koji su mu uvećana primanja u Parlamentu uplaćivati Pomozi.ba

- Oglasi -
- Oglasi -

– Cjelokupan iznos za koji će biti povećana moja primanja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nakon usvajanja Proračuna usmjerit ću u humanitarne svrhe. Taj iznos ću do kraja mandata uplaćivati organizaciji Pomozi.ba, obznanio je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

– Od svih zastupnika i izaslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, ministara i zamjenika ministara iz SDA u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine ću zatražiti da razliku u primanjima, također, usmjere u humanitarne svrhe. SDA će hitno kreirati i u proceduru uputiti izmjene zakonskih rješenja koje će podrazumijevati umanjenje najviših primanja dužnosnika na državnom nivou, a povećanje plaća službenika sa niskim primanjima. SDA je podržala usvajanje Proračuna, iako smatramo da je povećanje ionako previsokih primanja državnih parlamentaraca nepotrebno i dodatno produbljuje postojeći jaz u primanjima. Usvajanje Proračuna institucija Bosne i Hercegovine, nakon kontinuiranih višegodišnjih političkih blokada, omogućit će normalno funkcioniranje države i njenih institucija. Proračun će također omogućiti i vraćanje plaća vojnicima, policajcima i ostalim državnim službenicima na nivo iz 2008. godine, čime će se konačno riješiti problem nesrazmjera u odnosu na plaće službenika na entitetskim, županijskim i općinskim razinama.

- Oglasi -

Povećanjem osnovice za obračun plaća policajcima, vojnicima i državnim službenicima predviđena su i povećana primanja za državne zastupnike, delegate, ministre i njihove zamjenike, što se u ovom trenutku nije moglo izbjeći jer bi dodatno prolongiralo usvajanje Proračuna– naveo je Izetbegović.

- Oglasi -

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je jučer Prijedlog zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

Ovim prijedlogom proračuna koji je u parlamentarnu proceduru uputilo Predsjedništvo BiH, a na koji ni jedna stranka odnosno zastupnici nisu uložili amandmane, predviđeno je i povećanje osnovice za plaće državnim službenicima. Oni već mjesecima izlaze na prosvjede i svakodnevno se oglašavaju ukazujući na to da imaju ista primanja, odnosno da se na njihovom materijalnom položaju ne radi već 13 godina. Također, osim njih plaće će biti povećane za oko 500 KM zastupnicima, ministrima i drugim izabranim dužnosnicima.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.