viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.09.22 @ 23:50

U prepunoj Kazališnoj dvorani KSC-a Bugojno održan je skup Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem se nazočnima obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Izetbegović je u uvodu obraćanja kazao da su naredni Opći izbori najvažniji od okončanja agresije na BiH, da narod to osjeća i zna, te da je pobjeda SDA od ključne važnosti za budućnost države. “Neće nas nadjačati da ih je 111. Ima Jedan koji upravlja poviješću i koji gospodari našim životima, Bog dragi. Neće podržati mržnju, neslogu, borbu za vlast umjesto borbe za narod i domovinu. Samo na slozi, na pomirenju, na poštovanju i praštanju se može graditi stabilnost i budućnost. Samo složni možemo zaustaviti nasrtaje na BiH. Nalazimo se na povijesnom raskrižju. Krenimo u pravom smjeru, šansa je za pozitivni preokret ali ga moramo napraviti zajedno. Sve je sazrilo za ekonomski bum koji će donijeti značajno poboljšanje životnog standarda ljudima u BiH. Imamo najveću krizu i najveću šansu i šansa je za preokret. Sve je sazrilo za ekonomski bum koji će donijeti značajno poboljšanje životnog standarda u BiH čak i sa kočničarima i sa blokadama i sa namjerno proizvedenim krizama. Nisu uspjeli nadjačati SDA i niti zaustaviti BiH. Podsjećam vas da smo ostvarili naša obećanja za 100 000 radnih mjesta koje su ismijavali, to je završeno. Napunili smo proračune na svim razinama, u velikoj mjeri poboljšali status umirovljenika i branitelja BiH. Potrebna nam je sloga i dodatna potpora liderskoj SDA. 350 000 glasova za SDA i nadjačat ćemo kočničare, ponuda narodu i dogovor s narodom. Pojačajte snagu motora koji 32 godine vuče BiH u pravom smjeru. Dajte puno povjerenje SDA i pokrenut ćemo reforme i gradit ekonomiju kao nikada do sada. Gradit ćemo autoputeve, brze ceste, aerodrome, investirati u gospodarstvo i energetiku kako to nismo mogli do sada. Konkretni rezultat toga će biti 50% više plaće i mirovine do kraja nastupajućeg mandata,”istaknuo je Izetbegović. Kazao je Izetbegović da je SDA politički i ideološki monolit, težak i stamen poput stećka, stranka koja posjeduje emociju, povijesne reference, znanje i prekaljene kadrove.– Mnogo toga je pogodilo našu zemlju i naš narod u prethodnim desetljećima. Svjedoci ste da je SDA imala odgovor na svaki izazov. Na svaki, bez izuzetka. I na izazove od prije tri desetljeća, i na izazove od prije tri godine, i na izazove od prije tri mjeseca. I to će tako ostati jer ništa u političkom spektru u BiH ne može se porediti sa SDA – kazao je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović na ulogu SDA u, kako je kazao, ispravljanju kičme Bošnjacima i svim bosanskohercegovačkim patriotama, vraćanju vjere i dostojanstva, poručivši da će ta kičma ostati uspravljena.– Nećemo nikome dopustiti da je ponovno savije, da ušutkuje naš narod, da mu nabija komplekse, da mu nameće naopaki i nastrani sustav vrijednosti, da mu zabrani selam i utiša ezan – poručio je Izetbegović. Govoreći o teškim izazovima iz prošlosti, Izetbegović je izdvojio činjenicu da su potvrđene tisućugodišnje granice BiH, te je poručio da će te granice ostati nepromijenjene.– Nikada Srebrenica, Tomašica, Biljani i stotine drugih mjesta koje je natopila krv nevinih Bošnjaka neće biti ništa drugo doli BiH. Nudili su nam podjelu, trećinu domovine. Mi nismo na to pristali. Pristali smo na nove pritiske, platili smo cijenu Bosne jer se nismo borili za vlast, za svoj komadić Bosne nego za cjelovitu BiH. Mi se istinski borimo za ideju BiH i zato ćemo, ako Bog da, pobijediti. Vidjeli smo leđa mnogim dušmanima ove zemlje. Otišli su pod zemlju ili u haške kazamate. Sjede u onoj maloj sobi tri sa tri, a mi smo ovdje. Vidjet ćemo leđa i svim drugim dušmanima BiH. Prije ili kasnije, svi će oni otići, a Bosna će ostati. Naučit će svi da ovu zemlju i njene ljude poštuju – kazao je Izetbegović.

OGLAS

Nazočnima se također obratila potpredsjednica SDA i nositeljica liste za Parlament FBiH Melika Mahmutbegović, predsjednik Kantonalnog odbora SDA ŽSB Asim Mekić i predsjednik Općinskog odbora SDA Bugojno Amir Šečibović.

OGLAS
Oglasi
LM