spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Izetbegović: Tko ne voli BiH, tko ne voli muslimane nek’ ide gdje mu je ljepše

''Morat ćemo se ponovo boriti za sve vrijednosti koje smo izborili, od suvereniteta, teritorijalnog integriteta preko identiteta, vjere i kulture. Ali da bi se borili, mi moramo imati kritičnu masu, jezgro koje će okupljati patriotske snage''

- Oglasi -
- Oglasi -

U Domu kulture „Edhem Mulabdić“ u Maglaju održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Kako je priopćeno, Izetbegović je prisutnima u uvodu obraćanja kazao da su svi dijelovi BiH jednaki, ali da neka mjesta posebno prirastu srcu kada se vežu za neke teške situacije. ”Ja sam 2014. godine, kada su se naše ravnice pretvorile u jezera, pokušao da dođem u Maglaj. Nismo uspjeli da sletimo helikopterom. Ali sam onda, čim sam mogao, došao u Maglaj. I sada su mi slike tu, kada sam posjetio Dom zdravlja, kada sam obišao grad. Svjesni smo bili da je potrebno pomoći na sve strane. Meni su rekli da je potrebna sportska dvorana. Završili smo taj projekat zahvaljujući prijateljima iz Turske i još niz projekata ovdje u Maglaju”, kazao je Izetbegović.

Izetbegović je kazao da narod osjeća da su ovo najvažniji postratni izbori i da je neophodno napraviti snažnu kritičnu masu oko koje će se okupiti patriotske snage koje će braniti BiH. ”Dva puta nismo pobijedili. Prvo 2000. pa 2010. I nije bilo dobro. Ovaj mandat od 2010. se završila pobunama i paljevinama. Probali smo, vidjeli smo, ne smije se više eksperimentisati. Dug je put iza nas i nema tog problema kojeg ova stranka nije znala riješiti, a uvijek smo se hrvali sa silama koje su jače od nas”, izjavio je Izetbegović. Istaknuo je Izetbegović da su u posljednja dva mandata u FBiH ostvareni solidni rezultati, uzimajući u obzir izazove s kojima se Vlada FBiH suočavala. U tom kontekstu je podsjetio na konkretne ekonomske rezultate. ”Mislim da nešto malo više stabilnosti smo u stanju pokrenuti nagli ekonomski razvoj jer ova zemlja ima ogromne resurse, ali je trebalo vremena. I to je ovaj tren. Najveća postratna kriza i najveća šansa je upravo ovaj trenutak”, poručio je Izetbegović.

- Oglasi -

Govoreći o Platformi SDA, Izetbegović je najavio da će, ukoliko se očuva stabilnost, uslijediti nagli ekonomski razvoj, snažna borba protiv korupcije, najbrža izgradnja cestovne i energetske infrastrukture i rast životnog standarda. “Do kraja narednog mandata će mirovine i plaće biti 50 posto više nego što su sada” – kazao je Izetbegović. Osvrnuo se Izetbegović i na posljednje izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, koji je kazao da je BiH „primjer da muslimanska i krišćanska populacija ne mogu živjeti u harmoniji“. ”Čine sve da se dođe do zaključka da se ne može. Možemo mi, Milorade, i sa Srbima, i sa Hrvatima, i sa krišćanima i sa Židovima. U svakom narodu ima kukolja. Ko ne voli BiH, ko ne voli muslimane, slobodno mu bilo, nek ide gdje mu je ljepše, ali neće ponijeti ni saksiju njene zemlje”, poručio je Izetbegović. Izetbegović je ukazao na potrebu prepoznavanja djelovanja različitih stranih službi koje nastoje napraviti neslogu među Bošnjacima i bosanskohercegovačkim patriotama. ”Morat ćemo se ponovo boriti za sve vrijednosti koje smo izborili, od suvereniteta, teritorijalnog integriteta preko identiteta, vjere i kulture. Ali da bi se borili, mi moramo imati kritičnu masu, jezgro koje će okupljati patriotske snage”, kazao je Izetbegović. Izetbegović je zatim poručio da nitko, pa ni Dodik, neće uspjeti Bošnjacima ogaditi BiH, niti će Bošnjaci i svi bosanskohercegovački patrioti dozvoliti da BiH ostane bez ijednog milimetra svoje teritorije. Na skupu su se također obratili predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zeničkog-dobojskog kantona i nosilac liste SDA za Parlament FBiH Miralem Galijašević, predsjednik Povjereništva Općinskog odbora SDA Maglaj Fuad Čičkušić, nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Nermin Mandra, nositelj liste SDA za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Alija Ogrić i kandidatkinja SDA za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Emira Drnda Čičeklić, priopćeno je iz SDA.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.