spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Izetbegović u Travniku: Ostavljamo uređen sistem i pune proračune

- Oglasi -

U Travniku je održana Skupština Općinske organizacije SDA, kojoj je prisustvovao i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

- Oglasi -

Izetbegović je tijekom obraćanja prisutnima istaknuo da je OO SDA Travnik najuspješnija općinska organizacija SDA u BiH, što, kako je kazao, potvrđuju prethodni izborni rezultati. Također je istaknuo da je SDA dobila najveće povjerenje glasača na prošlim Općim izborima, te da je pobjednik na svim razinama vlasti.

“Opozicija je svašta pričala i mnogo toga obećavala. Govorili su o principima, o meritokraciji. Na naše oči su sve to prodali u roku od nekoliko mjeseci samo da zasjednu u fotelje. Prodali su i ljudsko dostojanstvo stalnim odlascima na noge Dodiku i Čoviću. To je počelo jako ljutiti narod. Nema ekipe političara koja je takvom brzinom gubila ugled. Dobili su šansu i sada vidimo što rade”, izjavio je Izetbegović.

- Oglasi -

Kada je u pitanju odnos međunarodnog faktora, Izetbegović je kazao da su i pojedini predstavnici međunarodne zajednice pogazili sve principe koje su zagovarali.

“Insistirali su da se domaći političari moraju dogovarati, a onda zabrane nekima da se dogovoraju sa SDA. Povlačili su se pred drskošću Dodika, pomagali su Čoviću. Pravi uzrok ovakvog odnosa prema SDA jeste što namjeravaju na račun manjih, Bošnjaka, Crnogoraca i Kosovara, zadovoljiti interese velikih, prije svih Beograda i Zagreba. Na naš račun kane raditi neke stvari da osiguraju stabilnost, a da mi platimo cijenu”, kazao je Izetbegović.

Komentirajući posljednje odluke Visokog predstavnika, Izetbegović je, kako je priopćeno iz SDA podsjetio da je u dva navrata promijenjen Ustav FBiH i to, kako je kazao, kirurški precizno kako bi se zaštitio HDZ.

“Drugi put je to uradio jednokratno, samo na naš račun. Vrijedilo je to samo jedan dan, da se zaobiđe volja potpredsjednika FBiH Bošnjaka. Narod bira svoje predstavnike, a oni su izbacili onoga tko je bio volja naroda na svim razinama”, izjavio je Izetbegović.

SNSD i HDZ, dodao je, žele podjelu probosanskog bloka, a slabiji dio tog bloka, koji bi po svaku cijenu u vlast, žele kao svoje partnere.

“Naravno da njih žele. Žele njih jer ne znaju, jer su nekompetentni. Dodik je rekao da će blok Srbi i Hrvati odlučivati tko će biti vlast, a ne „muslimani iz Sarajeva“. Nazivaju ih „invalidnom strukturom“. Dobili su jednu podaničku strukturu, koja prepušta pozicije pred očima javnosti. Bošnjaci su već svedeni na 25 posto pozicija u Vijeću ministara BiH”, kazao je Izetbegović.

Govoreći o Vladi FBiH, predsjednik SDA je kazao da je dovoljno uporediti brojke, odnosno situaciju u FBiH koju je bivši premijer Fadil Novalić naslijedio sa situacijom u kojoj ostavlja FBiH novom sazivu Vlade FBiH. U tom kontekstu je izdvojio stabilizaciju Mirovinskog fonda, rast mirovina, plaća, BDP-a, te rješavanje nagomilanih problema koji su u prethodnom razdoblju bili svakodnevnica, poput štrajkova nezadovoljnih radnika s neuvezanim stažom.

“SDA će u narednom razdoblju objaviti vlastiti program rada. Imamo većine. Ostavili smo im uređen sistem i pune proračune. Primorat ćemo ih da rade u interesu građana, ali im nećemo dozvoliti da pređu crvene linije”, poručio je Izetbegović.

SDA će, dodao je, nastaviti raditi u interesu naroda, bez obzira bili u vlasti ili u opoziciji

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.