viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.04.23 @ 11:42

Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić za N1 je, komentirajući formiranje vlasti Federacije BiH, kazao je da je Christian Schmidt stavio omču oko vrata građanskoj državi BiH. “Čvor bi trebali raspetljati međunarodna zajednica, HDZ i Osmorka, tako što trebaju pregledati izborne rezultate u Zastupničkom domu, u klubu Bošnjaka i tko je na čelu izvršne vlasti, to je gospodin Lendo. Ne moraju napraviti sa nama koaliciju, ali moraju uvažiti, bošnjačke ministre u Vladi Federacije BiH koje će imenovati gospodin Lendo, to jeste, mora dati suglasnost”, rekao je Zahiragić.

Kazao je i da on osobno inzistira i na premijeru, ali da mora biti netko s kim je SDA suglasna, a ne mora biti iz SDA. “Pristali bi i na nestranačko ime, samo da smo suglasni”, dodaje. Na pitanje, imaju li Osmorka i HDZ većinu u parlamentu, odgovorio je da nije baš siguran. “Ne bih se usudio reći da će NES i SBiH stati uz SDA, ali usudio bih se reći da neće biti servilni izvođači radova Čovića, Dodika i međunarodne zajednice, nego će uzeti u obzir bošnjačke interese”, naveo je.

OGLAS

Stava je da se SDA bori i za interese drugih naroda, odnosno svih građana BiH. “Mi ne zastupamo da su Bošnjaci nadnarod da vrijede više od drugih. Zalažemo se podjednako. Imamo i veliki broj nebošnjaka u stranci”, kazao je Zahiragić. Komentirajući “diplomu” ravnateljice KCUS-a Sebije Izetbegović, kazao je da je Univerzitet u Sarajevu pod punom političkom kontrolom, kao i Inspekcija u Sarajevu. “Zagreb je tek pod političkom kontrolom. Isti ljudi vladaju 10 godina u Sarajevskoj županiji i oni su uspostavili svoju Županiju kome su podredili te institucije o svom osobnom interesu”, istaknuo je Zahiragić. Jučer je prvostupanjski osuđen i premijer Federacije BiH Fadil Novalić u slučaju ‘Respiratori’. Zahiragić je i ovo komentirao, rekavši, da kad su respiratori nabavljeni, on je bio među prvima koji je to osporio i prateći taj postupak, kao pravnik, a ne kao političar. “Između ostalog, kažu, pranje para. Svi znaju da je pranje para kada se prljavi novac, stavlja u legalne tokove, a oni optužuju Novalića da je bio na čelu skupine koji je sa računa proračuna prebacila na račun u Kinu. Ne mogu se čiste pare proračunske prati, one su već čiste. U samoj optužnici je puno grešaka napravljeno. Novalić je uspješan gospodarstvenik, i ako mislite da bi se on u pandemiji bavio time da nekome namakne 500 ili 600 tisuća to je za njegove poslovne prilike mali novac, a kamoli u pandemiji”, zaključio je Zahiragić.

OGLAS
Oglasi
LM