spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Konaković novi ministar vanjskih poslova, HDZ-u Ministarstvo pravde, a SNSD-u Ministarstvo sigurnosti

- Oglasi -

Potpisan je sporazum o formiranju državne vlasti Osmorke, SNSD-a i HDZ-a. Sporazum su potpisali Nermin Nikšić, Dragan Čović i Milorad Dodik.

Nakon potpisivanja sporazuma pristupit će se formiranju vlasti. Kako doznajeportal “Avaza”, strankama Osmorke bi trebali pripasti Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo komunikacija i prometa i Ministarstvo obrane. Kako se doznaje, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković bi trebao biti novi ministar vanjskih poslova. SNSD bi zajedno sa Osmorkom trebao formirati novo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Kako doznaje Avaz, HDZ-u će pripasti Ministarstvo civilnih poslova i Ministarstvo pravde, te će imati i četiri zamjenika.

SNSD-u će pripasti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo financija i trezora, kao i tri zamjenika.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a postat će ministar u novoj Vladi FBiH. S obzirom da još uvijek traju pregovori oko koalicija i pozicija, postoji mogućnost da Mijatović dobije poziciju potpredsjednika FBiH.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.