viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.05.23 @ 12:02

Lider SDA Bakir Izetbegović odao je počast ratnom zločincu Rasimu Deliću, zapovjedniku Glavnog stožera Armije RBiH.

Delića je Haški sud 2008. godine osudio na 3 godine zatvora zbog zločina u središnjoj Bosni. Delić je umro 16. travnja 2010. godine. Na drugu godišnjicu smrti lider SDA Bakir Izetbegović, u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH položio je cvijeće na Delićev grob. Izetbegović je izrazio žaljenje zbog toga što više prijatelja i suboraca nije došlo odati počast tom ratnom zločincu.

OGLAS

– I Rasimu Deliću trebala je odati počast u tom smislu. Nikako nije trebao odgovarati pred sudovima. On je upravo zaslužan što se ta Armija nije pretvorila u osvetničku silu jer se mogla pretvoriti, kazao je uz ostalo Izetbegović.

OGLAS

Netko će reći pa to je stara vijest, stara 11 godina. Točno to je stara vijest. Ali kako je onda nova vijest da su se dužnosnici HDZ BiH fotografirali davne 2014. godina s Darijom Kordićem, političkim čelnikom Hrvata Središnje Bosne, također osuđenim pred Haškim sudom za ratne zločine. Tu vijest svakodnevno u medije i dan danas plasiraju dužnosnici SD/FA i njihovi medijski trabanti, kao da je ta fotografija jučer nastala.

OGLAS

I kako to da upravo Bakir Izetbegović u svakom svom medijskom istupu spočitava vodstvu HDZ-a da “glorificira ratne zločine” na osnovu fotografije koja je nastala prije jednog desetljeća, samo dvije godine nakon što je on odavao počast također osuđenom ratnom zločincu, samo iz jedne druge vojske, one kojom je zapovijedao njegov rahmetli babo. Tu vijest nećete vidjeti ni na N1, ni na drugim sarajevskim medijima. Zato što je to za njih stara vijest a nova je ona nastala dvije godine kasnije, preciznije prije 9 godina./

Oglasi
LM