viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.03.22 @ 20:27

“Dok je zimski turizam kako u svijetu, tako i u državi, bio u punom jeku, posebno je razočaravajuća činjenica da su naši turistički potencijali neiskorišteni”, navodi se u priopćenju HDZ 1990 Vitez, te dalje nastavlja: “Područje je to ogromnog potencijala i predispozicija za zimski, sportsko-rekreativni i avanturistički turizam, koje usprkos naporima udruga, entuzijasta i pojedinaca i dalje nema adekvatne uvjete za veći napredak u smjeru turizma.

Prepoznavši potencijal prirode, te važnost iskorištavanja tog potencijala kao segmenta gospodarskog razvoja općine, predsjednik OO HDZ 1990 Vitez Bojan Vidović je podnio inicijativu za osnivanje općinske turističke zajednice. Također, podnio je, ne manje važne inicijative za povećanje proračunske stavke za izletište “Zabrđe, Zaselje i Kruščica” u svrhu uređivanja izletišta (sanaciju deponija, uređenje staza itd).

OGLAS

Za jedan od krucijalnih projekata koji će sigurno biti podloga urbanističkom razvoju Zabrđa- projekt vodosnadbdijevanja, osigurana je financijska potpora iz Županije, a početak realizacije projekta se očekuje na proljeće.

OGLAS

Proračun općine je usvojen, a inicijativa Bojana Vidovića prepoznata kao perspektivna, te samim tim uvrštena u proračun.

OGLAS

Osnivanjem općinske turističke zajednice udara se temelj za nova radna mjesta i generalni ekonomski napredak općine, prijeko potreban posebno u ovim vremenima.

Planina Kruščica je perspektivno područje za razvoj avanturističkog turizma, za koji se predviđa da će, uz ostale grane turizma, biti ključan u ekonomskom oporavku od pandemije.
Važnost turizma je prepoznata svugdje u svijetu, stoga smatramo da je krajnje vrijeme da i naša općina počne koristiti svoje turističke potencijale, u cilju dobrobiti svih nas.

Sve navedeno smatramo velikim, povijesnim korakom i s ponosom ističemo da smo inicijatori istog, te se zahvaljujemo svima koji su ovu inicijativu prepoznali i podržali. Smatramo ovaj korak početkom razvoja turizma na predivnim viteškim lokalitetima i ne sumnjamo da će atraktivnost, prepoznatljivost, konkurentnost i posjećenost istih odsad ići samo uzlaznom putanjom” navodi se u dostavljenom priopćenju OO HDZ 1990 Vitez.

Oglasi
LM