viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.12.22 @ 09:59

Na prethodnoj sjednici Općinskog vijeća Vitez razmatran je Nacrt proračuna općine Vitez za 2023. godinu, te je usvojen u iznosu od 10.227.000 KM. O Nacrtu proračuna bila je otvorena javna rasprava do 12.12.2022.godine, a sukladno tomu OO HDZ1990 Vitez dao je svoj prijedlog o čemu su uputili i priopćenje za javnost koje objavljujemo u nastavku:  

OGLAS

„Osvrnuli smo se na planiranih 0 KM za Turističku zajednicu i predložili prijenos prošlogodišnjih neutrošenih sredstava. Posebno želimo naglasiti da smo po pitanju povećanja naknade  vijećnicima u iznosu od oko 60 KM po vijećniku, dali prijedlog da se ta godišnja razlika od ukupno 25 000 KM preusmjeri na pomoć umirovljenicima sa najnižom mirovinom, te da se zalažemo za nastavak prakse nagrađivanja učenika generacije. Na ove stavke se posebno osvrćemo jer smo zbog istih bili prozvani u nedavnom istupu kolega iz SDP-a, koji je na usvajanje Nacrta proračuna bio suzdržan.

Uvrstili smo još nekoliko prijedloga koje smatramo bitnim, kao što je izgradnja trotoara uz pristupnu cestu ka OŠ Dubravica kako bi se povećala sigurnost učenika. Predložili smo povećanje sredstava za rekonstrukciju prometnica, trotoara i slivnika u gradskom području te povećanje sredstava za projekte energetske učinkovitosti (utopljavanje zgrada itd). Detaljnije o svim prijedlozima možete pročitati na službenom dokumentu koji smo uputili na javnu raspravu“, stoji u priopćenju OO HDZ 1990 Vitez.

Oglasi
LM