Vitez
raštrkani oblaci
11 ° C
11 °
11 °
57 %
6.7kmh
40 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
9 °
Uto
9 °
Sri
8 °

Incident u Travniku: Premijer Lendo vrijeđao ministricu Plavčić

Na današnjoj sjednici Vlade ŽSB premijer Tahir Lendo (SDA) vrijeđao ministricu financija Mirjanu Plavčić (HDZ BiH).

Nakon nedavnih pritužbi i informacija glavne inspektorice u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Refije Kulašin o javnom omalovažavanju i vrijeđanju dostojanstva kao uposlenice Vlade ŽSB od strane ministra gospodarstva ŽSB Nisveta Hrnjića (SDA) o čemu su pisali mediji, istu sudbinu je na današnjoj sjednici Vlade ŽSB nažalost doživjela i županijska ministrica financija Mirjana Plavčić (HDZ BiH).

Naime, pri završetku sjednice Vlade ŽSB tijekom uobičajene rasprave na jednoj točki dnevnog reda premijer Tahir Lendo (SDA) je „izgubio živce“ i iznio niz uvreda na račun ministrice Plavčić rekavši joj da ušuti, da je nekad pametnije i bolje šutjeti nego javljati se za riječ i razgovarati, koristeći pri tom izuzetno visok ton i moć položaja.

Uvrede osobe koja obnaša dužnost predsjednika odnosno premijera Vlade ŽSB uistinu su zastrašujuće i razočaravajuće jer takvo ponašanje i neprijateljsko okruženje nije u skladu s principima o ljudskim pravima, Zakonom o zabrani diskriminacije u BiH i Zakonom o radu Federacije BiH. Uzimajući u obzir da je te riječi izrekao dugogodišnji političar i čovjek koji je obnašao niz društveno bitnih političkih funkcija, a javno provodeći silu i diskriminaciju, iste dobivaju još veći epitet srama i užasavanja.

Situaciju je pokušao smiriti resorni ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojan Domić (HDZ BiH), no naišao je na slične poruke i neprijateljski ton premijera Lende, a o čemu svjedoče i drugi ministri i prisutni predstavnici medijskih kuća.

Ove uvrede na jednu ministricu kao ženu nastavak su autoritarnog i represivnog ponašanja premijera Lende, a potvrda su rigorozne politike Stranke demokratske akcije u ŽSB prema ženama i izabranim dužnosnicima, o čemu svjedoči, kako smo i u uvodu naveli, niz uvreda koje je na račun glavne inspektorice u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Refije Kulašin nedavno izrekao ministar gospodarstva ŽSB Nisvet Hrnjić (SDA). Je li današnje ponašanje premijera Tahira Lende (SDA) vezano za neuspjeh i katastrofalan rezultat na nedavno održanim Lokalnim izborima u BiH, uistinu ne znamo, no pozivamo prije svega premijera Tahira Lendu (SDA) te sve druge dužnosnike Stranke demokratske akcije na normalno ponašanje, poštivanje zakona, uvažavanje drugog i drugačijih.

Ministrica financija Mirjana Plavčić (HDZ BiH) je osoba koja uvažava sve zakone, poštuje kulturu dijaloga, kolegicama i kolegama se obraća normalnim tonom i osoba koja je uvijek spremna na razgovor, kompromis i dogovor. Stoga je današnji slučaj, kao i slučaj s inspektoricom Kulašin, uistinu nešto što zabrinjava i zaslužuje javnu ispriku ministrici Plavčić kao i inspektorici Kulašin.

NAJNOVIJE OBJAVE

Održana 63. sjednica Vlade ŽSB: Usvojen Prijedlog proračuna za 2021. godinu

Danas je u Travniku održana 63. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna na kojoj su članovi Vlade ŽSB raspravljali ukupno o 31 točki...

Poznati dobitnici poticaja Općine Vitez za razvoj poljoprivredne proizvodnje i proljetnu sjetvu

Javni poziv za poticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje i realizacija programa proljetne sjetve objavljen je 6.7.2020. godine, a povjerenstvo u sastavu Robert Toljušić,...

Vlada ŽSB donijela odluku o izdvajanju sredstava za sustav elektronskih zdravstvenih knjižica

Održana 62. sjednica Vlade ŽSB sjednica Vlade Županije Središnja Bosna održana je danas, 26. studenog 2020. godine, u prostorijama Vlade ŽSB u...

Bošnjak- Matić: Otvorenje mosta i pristupnih prometnica krajem narednog tjedna

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak- Matić gostujući u programu RTV Herceg-Bosne potvrdio je kako se krajem sljedećeg tjedna očekuje službeno otvorenje novog,...
- Advertisment -
error: Sadržaj je zaštićen.