viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.11.22 @ 12:59

Danas je održana konstituirajuća sjednica Sabora Županije Središnja Bosna na kojoj su uručena Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim zastupnicima.

Uvjerenja su uručili Suad Arnautović, predsjednik SIP-a Bosne i Hercegovine, Ahmet Šantić i Željko Bakalar, članovi SIP-a BiH koji su čestitali novoizabranim na izbornom uspjehu i osvojenim mandatima.

OGLAS

Naš sabor broji 30 zastupnika. Iz Viteza je izabrano troje zastupnika, Anto Matić (HDZ BiH), Tanja Matošević (HDZ 1990) i Melisa Kajmak (SDA)

OGLAS

U narednim danima slijedi zajednička aktivnost SIP-a BiH i Sabora ŽSB koja se odnosi na izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Prema Uputstvu o postupku provedbe posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine iz Sabora ŽSB bira se osam izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, uključujući dva iz reda bošnjačkogčetiri iz reda hrvatskogjednog iz reda srpskog naroda i jednog iz reda ostalih.

OGLAS

U skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH ta aktivnost treba biti završena u roku od mjesec dana od dana potvrđivanja izbornih rezultata, a to znači najkasnije do 2. prosinca 2022. godine, javlja travnicki.info.

Oglasi
LM