spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
77 %
3.9kmh
95 %
Sri
15 °
Čet
22 °
Pet
26 °
Sub
29 °
Ned
23 °
spot_img

Odabrano pet mjesnih zajednica u Vitezu u kojima će se realizirati novi projekti

- Oglasi -
- Oglasi -

U Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu jučer je održana svečana promocija druge faze projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoizabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave.
Druga faza projekta se provodi u ukupno četrdeset i jednoj jedinici lokalne samouprave i stotinu devedeset i devet mjesnih zajednica širom BiH i traje do 2024. godine.
Među odabranim jedinicama lokalne samouprave je i općina Vitez sa pet mjesnih zajednica i to- Vitez 1, Večeriska , Krčevine, Jardol i Zabilje-Sadovače.
Cilj ovog projekta je osnaživanje mjesnih zajednica koje na rodno- odgovoran način unapređuju kvalitetu života svojih stanovnika.
Projekt financiraju Vlada Švicarske Konfederacije i Švedske, a za njegovu provedbu zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza općinai gradova.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.