viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.10.21 @ 14:54

Projekt ”Ulaganje u socio-ekonomski razvoj općine Vitez i općine Jakšić” je prepoznat u okviru Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice. Na ime ovog projekta dvije općine dobit će 190 000 kuna što je oko 49 500 KM prema posljednjim podacima.

Javni poziv je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Program pridonosi potpori Hrvatima u Bosni i Hercegovini i osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te potiče aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i njihov gospodarski oporavak. Doprinosi stvaranju preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenju negativnog demografskog trenda i održivog razvoja u pograničnom području te podiže kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru.  

Podsjetimo, načelnik Općine Vitez Boris Marjanović prije nekoliko tjedan primio je načelnika Jakšića te ovaj projekt dolazi upravo kao rezultat razgovora dvojice kolega i zajedničkog rada dvije administracije.

OGLAS

U izjavi za viteški.ba Marjanović je istaknuo kako je ovo samo temelj buduće suradnje s općinama iz Republike Hrvatske i općinom Jakšić te kako u vremenu pred nama očekuje realizaciju vidljivijih i financijski skupljih projekta putem programa prekogranične suradnje.

Oglas
Oglasi
LM