spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
92 %
0.9kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
10 °

Općina Vitez i UNDP provode pet projekata vrijednih više od 170 000 KM

- Oglasi -
- Oglasi -

Općina Vitez jedna je od općina koje sudjeluju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH). Kroz ovaj projekt odabrano je 5 mjesnih zajednica u kojim će se realizirati projekat i čiji će savjeti aktivno sudjelovati u svim projektnim aktivnostima, a riječ je o mjesnim zajednicama Vitez 1, Jardol, Večeriska, Krčevine i Zabilje-Sadovače.

Ovo je zajednički projekt vlada Švicarske Konfederacije i Kraljevine Švedske, koji u Bosni i Hercegovini realiziraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

- Oglasi -

Opći cilj ovog projekta jeste unapređenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građanki i građana u javnom životu i dovode do demokratskih promjena na lokalnom nivou.

- Oglasi -

Prethodno su realizirane edukacije za predstavnike mjesnih zajednica, dok je u prvoj fazi projekta nabavljena računarska oprema (računalo, skener sa printerom, tablet) za svaku od pet odabranih mjesnih zajednica.

Urađeni su manji građevinski radovi u uredu društvenog centra (krečenje, opremanje kuhinje, opremanje kutka za najmlađe, postavljanje nadstrešnice…), kao i nabavka računarske opreme.

U ovoj fazi projekta financiraju se manji infrastrukturni projekti koje su definirali građani putem foruma građana u svakoj od odabranih mjesnih zajednica (Vitez 1, Jardol, Večeriska, Krčevine i Zabilje-Sadovače).

Vrijednost projekata u svakoj mjesnoj zajednici se kreće od minimalno 26.000 KM do 30.800 KM (bez PDV-a). Za financiranje tih projekata Općina Vitez je osigurala 30% odobrenih sredstava dok ostatak financira projekt „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“.

Danas je načelnik Općine Vitez Boris Marjanović sa suradnicima obišao radove koji su otvoreni u Jardolu te kroz razgovor s mještanima, predsjednikom MZ Jardol Ljubanom Frljićem i izvođačima radova uvjerio se u dosad izvršen posao te važnost projekta koji se realizira.

Realizirat će se projekti u sljedećim mjesnim zajednicama sljedećih vrijednosti:

  1. Jardol- 30.127,50 KM s PDV-om (asfaltiranje 250 metara lokalnog puta)
  2. Krčevine- 37.089,00 KM S PDV-om (asfaltiranje 400 metara lokalnih putova)
  3. Večeriska -43.243 20 KM s PDV-om (asfaltiranje 410 metara lokalnog puta)
  4. Zabilje-Sadovače- 38.542,14 KM s PDV-om (sanacija 420 m2 društvenih domova=
  5. Vitez 1- u tijeku potpisivanja ugovora


- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.