viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.10.22 @ 14:44

Općina Vitez jedna je od općina koje sudjeluju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH). Kroz ovaj projekt odabrano je 5 mjesnih zajednica u kojim će se realizirati projekat i čiji će savjeti aktivno sudjelovati u svim projektnim aktivnostima, a riječ je o mjesnim zajednicama Vitez 1, Jardol, Večeriska, Krčevine i Zabilje-Sadovače.

Ovo je zajednički projekt vlada Švicarske Konfederacije i Kraljevine Švedske, koji u Bosni i Hercegovini realiziraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

OGLAS

Opći cilj ovog projekta jeste unapređenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građanki i građana u javnom životu i dovode do demokratskih promjena na lokalnom nivou.

OGLAS

Prethodno su realizirane edukacije za predstavnike mjesnih zajednica, dok je u prvoj fazi projekta nabavljena računarska oprema (računalo, skener sa printerom, tablet) za svaku od pet odabranih mjesnih zajednica.

OGLAS

Urađeni su manji građevinski radovi u uredu društvenog centra (krečenje, opremanje kuhinje, opremanje kutka za najmlađe, postavljanje nadstrešnice…), kao i nabavka računarske opreme.

U ovoj fazi projekta financiraju se manji infrastrukturni projekti koje su definirali građani putem foruma građana u svakoj od odabranih mjesnih zajednica (Vitez 1, Jardol, Večeriska, Krčevine i Zabilje-Sadovače).

Vrijednost projekata u svakoj mjesnoj zajednici se kreće od minimalno 26.000 KM do 30.800 KM (bez PDV-a). Za financiranje tih projekata Općina Vitez je osigurala 30% odobrenih sredstava dok ostatak financira projekt „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“.

Danas je načelnik Općine Vitez Boris Marjanović sa suradnicima obišao radove koji su otvoreni u Jardolu te kroz razgovor s mještanima, predsjednikom MZ Jardol Ljubanom Frljićem i izvođačima radova uvjerio se u dosad izvršen posao te važnost projekta koji se realizira.

Realizirat će se projekti u sljedećim mjesnim zajednicama sljedećih vrijednosti:

  1. Jardol- 30.127,50 KM s PDV-om (asfaltiranje 250 metara lokalnog puta)
  2. Krčevine- 37.089,00 KM S PDV-om (asfaltiranje 400 metara lokalnih putova)
  3. Večeriska -43.243 20 KM s PDV-om (asfaltiranje 410 metara lokalnog puta)
  4. Zabilje-Sadovače- 38.542,14 KM s PDV-om (sanacija 420 m2 društvenih domova=
  5. Vitez 1- u tijeku potpisivanja ugovora


Oglasi
LM