spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

Općina Vitez predlaže tri projekta, vrijedna 20 milijuna KM, za katalog javno-privatnog partnerstva

- Oglasi -

Na osnovu dostavljenih trogodišnjih i godišnjih planova potencijalnih projekata Javno -privatnog partnerstva, Ministarstvo gospodarstva ŽSB objavljuje Katalog potencijalnih projekata za period 2022-2024.godine.
Katalog se sastoji od 21 potencijalnog projekta za okvirni trogodišnji period od 2022. do 2024. godine i 10 projekata koji se planiraju realizovati u 2022.godini i ima za cilj dati pregled potencijalnih projekata i pobuditi interesovanje javnog i privatnog sektora.
“Pozivamo predstavnike javnih tijela koja su identificirala potencijalne projekte da se upoznaju sa mogućnostima koje im se nude kroz zakonski i podzakonski okvir javno – privatnog partnerstva i da u što skorije vrijeme započnu realizaciju projekata. Također, pozivamo domaće i strane investitore da se upoznaju sa Katalogom potencijalnih JPP projekata, te da nas kontaktiraju za realizaciju projekata i postanu dobri partneri javnih tijela koji su ponudili veoma zanimljive projekte. S ciljem učinkovitog služenja javnom interesu i građanima naše Županije Ministarstvo gospodarstva Vam stoji na raspolaganju za stručnu podršku u tom procesu”, navodi se iz ovog Ministarstva.

Kada je u pitanju Općina Vitez vrijedi reći kako planiraju tri projekta riješiti putem javno-privatnog partnerstva, a riječ je o daljinskom grijanju grada, radovima na upravljanju otpadom te kanalizacijskim sustavom. Radovi su procijenjeni na preko 20 milijuna KM, a popis svih projekata iz Središnje Bosne pogledati možete OVDJE.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.