viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.01.23 @ 13:57

Predsjednici svih stranaka koje sudjeluju u radu Općinskog vijeća Novi Travnik potpisali su zahtjev za sazivanjem Kolegija Vijeća kako bi sjednica koja je danas počela bila i nastavljena. Naime, na današnjoj 17. sjednici dnevni red nije usvojen jer je prvobitni SDA prijedlog pao a predsjednik Zukić (SDA) nije dopustio glasanje odnosno izjašnjavanje vijećnika o ostalim prijedlozima s obzirom da je među ostalim, predložena bila i njegova smjena. Smjenu je tražio Klub vijećnika SDP-a podržan od ostrane svih ostalih stranaka odnosno vijećnika. Zukić je zatim zaključio sjednicu međutim nije se usudio napustiti dvoranu odnosno mjesto predsjedavajućeg čime je onemogućio nastavak sjednice. Ovi potezi koji se baziraju na korištenju sile jer sjednicu ima pravo nastaviti prisutni zamjenik predsjedavajućeg su suprotni Pravilniku Vijeća. Obzirom da postoji većina koja može nesmetano nastaviti sa radom sjednice, očekuje se nastavak. Međutim, predsjedavajući Zukić pozvao je policiju i prijavio “narušavanje sistema”. Kako saznajemo, policija nije u nadležnosti rješavanja ovog slučaja.

Zajednički nastup i koncenzus ostalih stranaka može dovesti do nastavka sjednice koju može voditi i neki drugi vijećnik a ne samo zamjenik predsjedavajućeg, a zatim i do usvajanja Proračuna ove općine što je neophono za daljnji rad i funkcioniranje iste.

OGLAS

“Proračun je glavna tema ove sjednica, najvažniji dokument jedne lokalne samouprave koja je nažalost navikla raditi pod Odlukom o privremenom financiranju. Zahvaljujući strankama okupljenim oko SDP-a i HDZ-a BiH zadnje tri godine Proračun usvajamo na vrijeme a zadnje dvije godine, a za narednu posebno, imamo povećane prihode i rekordan iznos od preko 17 milijuna KM. Nevjerojatno je da SDA osim što godinama blokira rad Vijeća, najavljuje smjenu mene kao načelnika, sada i onemogućava daljnji rad i funkcioranje. Želja ostalih stranaka je jasna, zdrava koalicija postoji, većina vijećnika koji žele raditi za dobrobit svih građana Novog Travnika. Ne radi se ni o kakvim osobnim razlozima i netrepeljivostima ali ovakva situacija je neodrživa” kazao je Dujo za portal Notra.ba

OGLAS

Dodao je kako SDA ovim potezom doslovno fizički sprečava donošenje Proračuna u kojem su između ostaloga predviđena sredstva za Kalinsku ulicu (150 000 KM), Šehidsku (100 000) za igralište u Kalinskoj (100 000) za Pečuj (50 000). ” Ovo je samo dio sredstava predviđenih za većinska bošnjačka naselja jer je ravnomjeran razvoj općine nešto na čemu radimo od početka mandata. Novotravničani dobro pamte kako je to bile u proteklim mandatima kada su određeni dijelovi općine sustavno zanemarivani. Projekata po nacionalnoj kvoti sada nema i trudimo se zajedno donositi najbolje odluke u danom trenutku za dobrobit svih. Nisam ja taj koji politiku vraća na nacionalna pitanja i podjele nego Stranka demokratske akcije i nedopustivo je da ova općina bude i dalje taoc njihovih dogovora sa viših razina vlasti”, dodao je Dujo.

OGLAS
Oglasi
LM