spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
53 %
3kmh
80 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
13 °

Predstavnici Misije OSCE-a u BiH, Veleposlanstva SAD-a, Direkcije za europske integracije BiH i Ureda EU u BiH posjetili su Vladu ŽSB

- Oglasi -
- Oglasi -

U četvrtak 24. 3. 2022. godine u zgradi Vlade održan je sastanak premijera ŽSB Tahira Lende, ministra unutrašnjih poslova Feliksa Vidovića, ministra pravosuđa i uprave Zorana Markovića, višeg savjetnika za borbu protiv korupcije Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erika Larsona, savjetnik Ureda EU u BiH Mirne Brešan, savjetnice Veleposlanstva SAD-a u BiH Dragane Gluhović i predstavnika OSCE misije u BiH Mladena Marjanca i Lejle Kablar-Sarajlić.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji u oblasti borbe protiv korupcije i osvrtu na Nacrt Zakona o prevenciji korupcije i koordinaciji aktivnosti na sprječavanju korupcije u ŽSB.

- Oglasi -

U cilju ostvarivanja što bolje suradnje i pružanja stručne pomoći u procesu primjene Zakona o prevenciji korupcije i koordinaciji planiranih aktivnosti na sprječavanju korupcije na sastanku se razgovaralo o navedenom Nacrtu Zakona te o usklađenosti istog sa međunarodnim standardima i normama EU, ali i pravnim okvirima Bosne i Hercegovine.

- Oglasi -

S obzirom da je navedeni Nacrt Zakona, Zakon novije generacije, isti treba da ispunjava standarde kvalitete, ali i određene specifičnosti s obzirom na to da se na polju borbe protiv korupcije stalno unaprjeđuju međunarodni standardi, te da način borbe protiv korupcije zavisi i od promjena u širem normativnom, socijalnom i ekonomskom smislu.

Svi sudionici sastanka su se složili da se usvajanjem zakona koji je u skladu sa međunarodnim principima, osiguravaju pravila za transparentnost u radu institucija i zaposlenih osoba, ali i ojačava institucionalno organiziranje sprečavanja i smanjenja korupcije u javnim institucijama.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE