spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.2 ° C
33.2 °
33.2 °
40 %
3kmh
0 %
Uto
32 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Premijer Lendo: Odmah me presjeklo kada sam vidio koliko novca traže za zgradu suda

- Oglasi -
- Oglasi -

Vlada Županije Središnja Bosna (KSB) primila je k znanju informaciju o pismu namjere Općine Novi Travnik za prodaju zgrade za smještaj Županijskog suda u Novom Travniku.

O prodaji zgrade priča se već godinama, a županijski ministar pravosuđa i uprave Zoran Marković kazao je kako bi se trebalo krenuti u proceduru kupovine zgrade Suda, koji je od rata podstanar, što je rijedak slučaj u BiH.

– Velika smo sredstva uložili u ovu zgradu. Općina je radila sad svoju procjenu, oni su suglasni da isplata ide na rate, da se jednom riješi problem smještaja Suda – rekao je Marković.

Premijer Tahir Lendo kazao je, ne otkrivajući brojke, kako je nova procjena vrijednosti zgrade daleko viša od procjenu koju je ZSB radila prije nekoliko godina.

– Mi smo imali raniju procjenu vještaka i ona je bila značajno povoljnija i treba se držati te procjene. Nije ništa na tržištu otišlo (poskupjelo op.a.), stari je to objekt. Struka to treba uraditi kvalitetnije, pristalica sam da se donesu pripremljene odluke i da dogovorimo plaćanje u ratama narednih četiri ili pet godina i da to riješimo – rekao je Lendo.

U svakom slučaju, dodao je, Vlada je zainteresirana za kupnju zgradu.

– Kad sam vidio novu procjenu presjeklo me jer znam kolika je bila prva procjena. Ovo je pretjerano. Treba reći da je Vlada zainteresirana i sebi stavlja zadatak da taj problem riješi, ali na osnovu realne procjene. Treba razgovarati s predsjednicom Suda i načelnikom općine – kazao je Lendo.

Drukciji.ba

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE