spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
8.8 ° C
8.8 °
8.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
9 °
Sri
10 °

Preporuka za kandidacijski status od izuzetnog značaja, u uredu načelnika Općine Vitez istaknuta zastava Europske unije

- Oglasi -
- Oglasi -

Jučer je Europska komisija dala preporuku Vijeću da dodijeli Bosni i Hercegovini kandidacijski status razumijevajući kako je neophodno poduzeti niz koraka na jačanju demokracije, funkcionalnosti državnih institucija i vladavine prava u zemlji, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, jamčenju slobode medija i upravljanja migracijama u zemlji.

Tim povodom načelnik Općine Vitez Boris Marjanović je, u izjavi za medije, naglasio važnost ovoga koraka za jedinice lokalne samouprave, ali i za državu u cjelini. „Ovaj povijesni dan za Bosnu i Hercegovinu doživljavamo kao motiv za predan rad u jačanju kapaciteta domaćih institucija čime se unosi nova, osnažena dinamika na putu BiH ka Uniji. Sigurno je da će pozitivan signal iz Bruxellesa ohrabriti sve u BiH i jasno pokazati da BiH u institucijama Europske unije ima iskrene partnere, što se potvrdilo nebrojeno puta“, rekao je Marjanović, koji je u znak simbolične zahvale na preporuci Europske komisije u svome uredu danas istaknuo zastavu Europske unije.

- Oglasi -

Ključna prekretnica na putu BiH ka Europskoj uniji dogodila se u veljači 2016. godine kada je tadašnji predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović predao službeni zahtjev za članstvo u EU, nakon čega je uslijedilo Mišljenje Komisije o zahtjevu za članstvo BiH u EU s 14 ključnih prioriteta, podržanih zaključcima Vijeća EU. Sve je konačno dobilo epilog jučer kada je Komisija uputila preporuku Vijeću da se Bosni i Hercegovini odobri kandidacijski status.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.