viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.03.22 @ 16:21

Danas je u Travniku održana 26. sjednica Sabora Županije Središnja Bosna. Sjednicom je predsjedao njen predsjedatelj, Josip Kvasina. Zastupnici su raspravljali o ukupno 9 točaka dnevnog reda, a među njima i o tri značajna zakona – Prijedlogu Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva ŽSB, Nacrtu Zakona o državnoj službi ŽSB i Nacrtu zakona o sprečavanju korupcije i usklađivanju aktivnosti na suzbijanju korupcije.

Prijedlog Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva ŽSB usvojen je jednoglasno. Ovaj zakon definira poticanje razvoja malog gospodarstva kroz jasno određene mjere, ali i iznose sredstava svake godine te svakako uređuje jednu jako važnu društvenu oblast. Tijekom rasprave, zastupnici su pohvalili donošenje ovog zakona jer će u velikoj mjeri olakšati gospodarstvenicima poslovanje i tako pomoći razvoj njihovih obrta i poduzeća.

Zastupnici su većinom glasova podržali i Nacrt Zakona o državnoj službi ŽSB kojeg je prezentirao resorni ministar Zoran Marković. Usvojen je i Zaključak o provedbi Javne rasprave u roku od 45 dana. Usvojen je i Nacrt zakona o sprečavanju korupcije i usklađivanju aktivnosti na suzbijanju korupcije, također uz Zaključak o provedbi javne rasprave u roku od 45 dana.

U nastavku sjednice usvojena su Izvješća o korištenju tekuće pričuve, Godišnje izvješće o radu Županijskog suda u Novom Travniku za 2021. godinu, Izvješće o radu Županijskog tužiteljstva za 2021. godinu i Izvješće o radu Vlade ŽSB za 2021. godinu.

OGLAS
Oglasi
LM