spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

SDA-ov ministar, počasni građanin Viteza zabranio podjelu paketića i Djeda Mraza, želi anketu

- Oglasi -

Sindikalna organizacija Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine zatražila je da im se odobri dodjela paketića mališanima uz prisustvo Djeda Mraza.

Ministar Edin Ramić, počasni građanin općine Vitez od ove godine, to nije odobrio dok se svi ne izjasne da ih to ne vrijeđa na vjerskoj osnovi, prenosi N1. “Vezano za Vaš zahtjev za korištenje sale Ministarstva i dodjelu novogodišnjih paketića za djecu uposlenika, čiji su roditelji članovi Sindikalne organizacije te organizaciju zabavnog programa, u okviru kojeg će Djed Mraz uručiti poklone djeci, potrebno da je da dopunite Vaš zahtjev” napisao je u obrazloženju Ramić.Ramić je dodao da se mora provesti anketa među uposlenicima kako bi se utvrdilo vrijeđa li ta manifestacija nekoga od uposlenih. “Naime, imajući u vidu princip nediskriminacije i poštivanja prava i sloboda svih uposlenika ministarstva, potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti takve vrste zabave u prostorijama ministarstva s obzirom na to da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i/ili njihove djece. Po okončanju navedene ankete, s rezultatima iste dopunite predmetni zahtjev koji će potom biti razmotren” piše Ramić u odgovoru. Ministar Ramić nije pojasnio kome i na koji način Djed Mraz smeta.

Krajem prošle godine u Zenici je bio postavljen bilbord na kojem je pisalo “Јelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka”..

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.