viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.12.22 @ 21:35

Iz Socijaldemokratske partije Vitez javnosti su uputili priopćenje za javnost u kojemu navode kako je njihov vijećnik u Općinskom vijeću Ekrem Sarajlić u ime kluba vijećnika postavio dva vijećnička pitanja, a u vezi održavanja javne rasvjete i u vezi odvoza smeća i stvaranja divljih deponija.

Izvršenje Proračuna je po našem mišljenju ili loše planirano ili loše realizirano s tim da je 30 stavki u potpunosti nerealizirano, a da veliki dio stavki nije u velikoj mjeri realiziran zbog čega naš klub nije podržao izvršenje Proračuna Općine Vitez. Druga točka i najvažnija je bila vezana za Nacrt proračuna Općine Vitez za 2023. godinu, gdje smo problematizirali nekoliko stavki kao što su: projekti mjesnim zajednicama za koje je planirano smanjenje; novčane pomoći socijalno ugroženima koje daje Centar za socijalni rad se smanjuju, a koje daje Općina se povećavaju, a znamo da je najveći broj zahtjeva upravo preko Centra, te je suludo smanjivati ovu stavku; novac koji je planiran za osnivanje turističke zajednice iz prošlog Proračuna nije utrošen, a sad nije ni planira; planirano je smanjenje stavki za poticaj poljoprivredi i gospodarstu: ukida se stavka za nagrađivanje učenika generacije; planirana su i smanjenja stavki za rekonstrukciju putova i kanalizacija. Međutim najinteresantnije je da je jedino naš klub problematizirao stavku koja se odnosi na povećanje vijećničkih paušala za 20%, što kad pogledamo sva smanjenja nije realno, objektivno i moralno. S toga nismo mogli podržati ovaj Nacrt Proračuna za 2023.godinu“, navode iz SDP-a BiH Vitez.

OGLAS

Pozivamo sve građane, organizacije i društva da daju svoje primjedbe i prijedloge na Nacrt Proračuna za 2023. godinu, kao što će to uraditi OO SDP BiH Vitez i svojim prijedlozima pokušati spriječiti nedopustiva smanjenja i povećanja nabrojanih stavki. Ne znamo koliko će vladajuća većina HDZ BiH, SDA podržana i od HDZ-a 1990 razmotriti i uvažiti naše primjedbe i prijedloge, jer već vidimo tendenciju ovim Nacrtom, ali ćemo se nastaviti boriti u interesu građana, a ne osobnih i stranačkih interesa kao i do sada“, zaključuju iz ove stranke.

OGLAS
Oglasi
LM