spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
14.6 ° C
14.6 °
14.6 °
68 %
1.9kmh
31 %
Ned
35 °
Pon
33 °
Uto
36 °
Sri
38 °
Čet
36 °

Tahir Lendo: Središnja Bosna više nije posljednja po visini prosječne plaće, niskim plaćama poslodavci nisu mogli zadržati radnike

hdz_uskrs
cavara_usrks
tikop_uskrs
ana_uskrs

Epidemiološka situacija u Županiji Središnja Bosna je, kazao je danas županijski premijer Tahir Lendo nakon sjednice Vlade ŽSB, pod kontrolom.

“Zahvaljujući odgovornosti građana nešto su manje brojke zaraženih ali to je još uvijek daleko od zadovoljavajućeg”, rekao je Lendo.

Govorio je i o valu otkaza kojega je i sam najavljivao, o čemu kaže da gospodarstvenici ipak nisu dopustili da do njega dođe.

“Najava gospodarstvenika u grupaciji tekstil, koža i obuća bila je da je zbog promjene sezona bilo upitno kako održati postojeći broj radnika. Ipak, poslodavci, barem većina njih, su iznašli načine kako iskombinirati određene ugovore domaćeg i vanjskog tržišta, time i zadržati gro važnih radnika. Što će dalje biti, pratit ćemo”, kazao je.

Prokomentirao je i činjenicu da županija više nije zadnja u Federaciji prema visini prosječne plaće. Zalsuga je to, kaže Lendo, poslodavaca.

“Mi smo uvijek realno pristupali i pratili visine plaća. Sigurno je tu realni sektor dijelom podigao plaće tamo su ključna radna mjesta jer su vidjeli da ne mogu sa niskim plaćama zadržati taj broj radnika. Mislim da je to bilo presudno”, kazao je Lendo.

Drukčiji.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.