viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.09.20 @ 17:45

Epidemiološka situacija u Županiji Središnja Bosna je, kazao je danas županijski premijer Tahir Lendo nakon sjednice Vlade ŽSB, pod kontrolom.

OGLAS

“Zahvaljujući odgovornosti građana nešto su manje brojke zaraženih ali to je još uvijek daleko od zadovoljavajućeg”, rekao je Lendo.

Oglas

Govorio je i o valu otkaza kojega je i sam najavljivao, o čemu kaže da gospodarstvenici ipak nisu dopustili da do njega dođe.

“Najava gospodarstvenika u grupaciji tekstil, koža i obuća bila je da je zbog promjene sezona bilo upitno kako održati postojeći broj radnika. Ipak, poslodavci, barem većina njih, su iznašli načine kako iskombinirati određene ugovore domaćeg i vanjskog tržišta, time i zadržati gro važnih radnika. Što će dalje biti, pratit ćemo”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i činjenicu da županija više nije zadnja u Federaciji prema visini prosječne plaće. Zalsuga je to, kaže Lendo, poslodavaca.

“Mi smo uvijek realno pristupali i pratili visine plaća. Sigurno je tu realni sektor dijelom podigao plaće tamo su ključna radna mjesta jer su vidjeli da ne mogu sa niskim plaćama zadržati taj broj radnika. Mislim da je to bilo presudno”, kazao je Lendo.

Drukčiji.ba

Oglasi
LM