viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.11.20 @ 21:32

Nakon što smo ranije objavili kako je Boris Marjanović (HDZ BiH) izabran za načelnika Viteza ispred njegova protukandidata Advana Akeljića (SDA) slijedi sumiranje rezultata za Općinsko vijeće Viteza. Biralo se ukupno 25 vijećnica i vijećnika među više od 150 kandidata iz 9 političkih subjekata, a prema preliminarnim podacima portala četiri stranke su prošle izborni prag od 3% i to Koalicija HDZ BiH- HSSSR-HKDU, te SDA, SDP i HDZ1990.

Vodeće stranke u Općinskom vijeću će i dalje biti HDZ BiH koja će prema neslužbenim podacima imati 11 vijećnika te SDA s 10 vijećnika. Po dva vijećnika u naredne četiri godine bi trebali imati SDP BiH i HDZ 1990. Obzirom kako su ovi podaci preliminarni moguće su manje korekcije u rasporedu mandata, no sigurno je kako HDZ BiH i SDA ostaju vodeće stranke u Općinskom vijeću.

OGLAS

Popis novoizabranih općinskih vijećnika se također očekuje vrlo brzo i to po okončanju evidentiranja preferencijskih glasova.

OGLAS

Ranije smo informirali javnost kako je na Lokalne izbore u Vitezu, koji su održani pod posebnim uvjetima, izišlo 11558 birača od ukupno 22 505 upisanih u birački popis. Za dopisno glasovanje prijavilo se 470 osoba te njihovi glasovi se tek trebaju pribrojiti, ali pretpostavlja se da neće značajnije utjecati na ukupne rezultate.

OGLAS

Oglasi
LM