viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.11.22 @ 14:06

Konstituirajuća sjednica Sabora Središnje Bosne, kako je dogovoreno na današnjem sastanku rukovodstava odbora SDA i HDZ-a BiH, koji u novom sazivu od 30 imaju dvadeset zastupničkih ruku ili jednostavno kazano dvotrećinsku većinu potrebnu za imenovanje Vlade, održat će se 22. studenoga, tj., narednog utorka u 10 sati.

Uz zastupnike ovih dviju političkih stranaka, u novom sazivu Sabora SDP će imati četiri zastupnika, a po dva DF, HDZ 1990 i NiP.

Oglas

Jasno je da SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka, a HDZ BiH u Klubu Hrvata. To je potrebno za konstituiranje rukovodstva Sabora. Naravno, imamo i iz reda srpskog naroda, ima SDP, tako da će se održati konstituirajuća sjednica idući utorak“, rekao je Radoje Vidović, predsjednik ŽO HDZ BiH.

Moramo biti iskreni – bez HDZ-a nema Vlade, bez SDA nema Vlade, jer klubovi naroda biraju predsjednike i zamjenike predsjednika Sabora. SDA i HDZ to imaju kapacitet sami. Isto tako, SDA ima kapacitet da se bez njih ne može jer imaju 11 ruku. Prema tome, ove dvije stranke upućene su jedna na drugu“, poručio je Asim Mekić, predsjednik ŽO SDA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM