spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

ŽO HDZ BiH ŽSB: Jedinstvom Hrvata u BiH do jednakopravnosti

- Oglasi -

Županijski odbor HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna na 15. redovitoj sjednici održanoj u srijedu dao je punu podršku pregovaračkom timu HDZ-a BiH odnosno predsjedniku HDZ-a BiH i HNS-a BiH dr. Draganu Čoviću u nastojanjima i opredjeljenju kako bi se politička i društvena kriza u Bosni i Hercegovini riješila i završila, a na korist svih naroda Bosne i Hercegovine. Uz to, ŽO HDZ BiH ŽSB poziva sve Hrvate u Bosni i Hercegovini na zajedništvo i jedinstvo koje je ujedno i put do jednakopravnosti.

- Oglasi -

– Kroz Daytonski i Washingtonski mirovni sporazum hrvatski narod u BiH je svoju državotvornost ugradio u Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Međusobno poštivanje, ustavna jednakopravnost i konstitutivnost kako je i zajamčeno ranije navedenim sporazumima je donja granica nacionalnog interesa Hrvata u Bosni i Hercegovini. Položaj Hrvata, Bošnjaka, Srba i ostalih, u svim dijelovima FBiH i BiH mora biti isto afirmiran i vrednovan. Županija Središnja Bosna je Washingtonskim sporazumom imala paritetan status koji je osiguravao potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda. Nametanjem odluka i amandmana tadašnjeg visokog predstavnika u BiH Wolfganga Petritscha ta je jednakopravnost grubo narušena. Tražimo da se to obnovi i vrati, zaključak je ŽO HDZ BiH ŽSB sa 15. redovite sjednice.

S obzirom na sutrašnje zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora, ŽO HDZ BiH ŽSB pozvao je sve izaslanike, a posebno one iz Središnje Bosne, na zajedništvo i jedinstvo koje je ujedno i put do jednakopravnosti. Kako su naglasili, u društvenoj klimi i trenutnim izazovima u državi, regiji i svijetu, izuzetno je važna kohezija i razumijevanje među Hrvatima i hrvatskim političkim predstavnicima u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i kod međunarodnih partnera, kao zajedničkom cilju za europsku, stabilnu i naprednu Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Ureda za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE