spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
53 %
3kmh
80 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
13 °

Županija Središnja Bosna preuzima nadležnost nad zapošljavanjem u državnu službu

- Oglasi -
- Oglasi -

Vlada Srednjobosanske Županije usvojila je na današnjoj sjednici u Travniku dva važna nacrta zakona – onaj o državnoj službi i Nacrt zakona o Županijskom uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije.
Ministar pravosuđa i uprave Zoran Marković, kazao je kako je Županija odlučila urediti oblast zapošljavanja bez čekanja da se ova oblast uredi federalnim zakonom, koji se najavljuje godinama. Glavne poluge zapošljavanja u
državnu službu ovime sa Federacije prelaze u nadležnost Županije.
“Imamo jednu presudu Ustavnog suda koju ovim nacrtom umplementiramo. Dosad je sva nadležnost bila na razini FBiH i stalno se govori o zajedničkom federalnom zakonu. Međutim, to se nije pomaknulo s mrtve točke. Mi smo odlučili napraviti svoj zakon koji će biti usuglašen sa
federalnim kad se i ako on donese. Zapošljavanje u državnu službu s FBiH prelazi na ŽSB. Mi smo dosad, kao i neki drugi, preuzimali postojeći federalni zakon, dok su neke županije, kao i mi sad, već usvojili svoj”, rekao je Marković.
Veliki problem županija je imala, kaže ministar, kad su u pitanju natječajne procedure.
“Nama je stvaralo veliki problem to što nam je trebalo dvije godine da završimo natječajnu proceduru, čak i više ako bude neka žalba”, kaže Marković.

Drukciji.ba

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE