spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
92 %
0.9kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
10 °

Marina Pendeš iz HDZ-a za “Avaz”: Borjana Krišto ulazi u Predsjedništvo

- Oglasi -
- Oglasi -

Hrvati će glasovati za Borjanu Krišto i njena pobjeda nije upitna, poručila je u razgovoru za „Avaz“ izaslanica HDZ-a Bosne i Hercegovine u Domu naroda i predsjednica Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača HDZ-a BiH Marina Pendeš.

Volja birača

– Smatram da predstojeći opći izbori sigurno mogu doprinijeti boljoj suradnji nakon izbora na način da se istinski poštuju Ustav i Izborni zakon, a to znači da se dopusti, ustvari da pokušamo istinski implementirati volju birača i da niko ne manipulira bošnjačkim glasovima kako bi spriječio Hrvate da izaberu svoje legitimne predstavnike – kaže Pendeš.

- Oglasi -

Uvjerena je, naglašava, da će Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora (HNS), biti članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vrlo stručna

- Oglasi -

– Riječ je o ženi koja je stručna, profesionalna i ima sigurno kvalitetnu karijeru iza sebe. Ona će na adekvatan način predstavljati Hrvate Bosne i Hercegovine, ali to ne znači da neće na adekvatan način štititi interese druga dva naroda i onih koji se ne izjašnjavaju kao predstavnici konstitutivnih naroda u instituciji koju će predstavljati – govori Pendeš.

Kako je kazala, Krišto kao članica HDZ-a ima zadaću da promovira programske ciljeve te stranke.

– Ti vanjskopolitički ciljevi prije svega su članstvo u EU, NATO-u i u tom smislu sam uvjerena da će Hrvati Bosne i Hercegovine prepoznati gospođu Borjanu Krišto kao buduću članicu Predsjedništva BiH – ističe Pendeš.

Bez komentara

Na pitanje šta ako se dogodi da u Predsjedništvo opet uđe Željko Komšić, Pendeš odgovara:

– Ne mislim da će se dogoditi da pobijedi Željko Komšić, jer smatram da Željko Komšić svojim radom… Ustvari, ne želim da ga komentiram.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.