viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.09.22 @ 14:22

Hrvati će glasovati za Borjanu Krišto i njena pobjeda nije upitna, poručila je u razgovoru za „Avaz“ izaslanica HDZ-a Bosne i Hercegovine u Domu naroda i predsjednica Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača HDZ-a BiH Marina Pendeš.

Volja birača

– Smatram da predstojeći opći izbori sigurno mogu doprinijeti boljoj suradnji nakon izbora na način da se istinski poštuju Ustav i Izborni zakon, a to znači da se dopusti, ustvari da pokušamo istinski implementirati volju birača i da niko ne manipulira bošnjačkim glasovima kako bi spriječio Hrvate da izaberu svoje legitimne predstavnike – kaže Pendeš.

OGLAS

Uvjerena je, naglašava, da će Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora (HNS), biti članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Vrlo stručna

– Riječ je o ženi koja je stručna, profesionalna i ima sigurno kvalitetnu karijeru iza sebe. Ona će na adekvatan način predstavljati Hrvate Bosne i Hercegovine, ali to ne znači da neće na adekvatan način štititi interese druga dva naroda i onih koji se ne izjašnjavaju kao predstavnici konstitutivnih naroda u instituciji koju će predstavljati – govori Pendeš.

OGLAS

Kako je kazala, Krišto kao članica HDZ-a ima zadaću da promovira programske ciljeve te stranke.

– Ti vanjskopolitički ciljevi prije svega su članstvo u EU, NATO-u i u tom smislu sam uvjerena da će Hrvati Bosne i Hercegovine prepoznati gospođu Borjanu Krišto kao buduću članicu Predsjedništva BiH – ističe Pendeš.

Bez komentara

Na pitanje šta ako se dogodi da u Predsjedništvo opet uđe Željko Komšić, Pendeš odgovara:

– Ne mislim da će se dogoditi da pobijedi Željko Komšić, jer smatram da Željko Komšić svojim radom… Ustvari, ne želim da ga komentiram.

Oglasi
LM