spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Marina Pendeš održala sastanak s posebnim predstavnikom Republike Slovenije za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom i veleposlanikom Slovenije u BiH Damijanom Sedarom

- Oglasi -

Predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda PS BiH Marina Pendeš danas je u Sarajevu održala radni sastanak s posebnim predstavnikom Republike Slovenije za Zapadni Balkan Nj. E. Anžejom Frangešom i veleposlanikom Slovenije u BiH, Nj. E. Damijanom Sedarom.

- Oglasi -

Dužnosnici su razgovarali o odnosima i suradnji dviju država, aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji te europskom i euroatlantskom putu BiH.

Predsjedateljica Kluba Pendeš istaknula je značajne pomake ostvarene na razini BiH, prvenstveno govoreći o do sada najbržoj uspostavi Vijeća ministara BiH. Također, Pendeš je iznova istaknula opredijeljenost HDZ-a BiH za europski i euroatlantski put BiH, naznačujući važnost brzog i učinkovitog provođenja predstojećih reformi. U tom svjetlu, istaknula je prioritetnim izmjene Izbornog zakona BiH u roku predviđenom za njegovu izmjenu.

- Oglasi -

Govoreći o aktualnoj situaciji, iskazala je i kako očekuje što brže potvrđivanje Vlade Federacije BiH kako bi se osigurala stabilnost i funkcionalnost te provođenje preuzetih obaveza i reformi.

Pendeš je istaknula zadovoljstvo postignutim statusom kandidata za Europsku uniju, naglašavajući kako hrvatski dužnosnici nastavljaju predvoditi europski i euroatlantski put BiH. Dužnosnici su istaknuli zadovoljstvo bilateralnim odnosima, govoreći o suradnji dviju država.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.