viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.05.20 @ 16:49

Ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽSB Anto Matić danas je posjetio Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Ministar Matić razgovarao je s ravnateljem bolnice prim. dr. Velimirom Valjanom o aktualnim temama, uključujući i stanje pacijenta pozitivnog na koronavirus, koji se nalazi na respiratoru u bolnici u Novoj Biloj.

OGLAS

“Još jednom sam se uvjerio u stručnost i predanost osoblja bolnice. Pacijent koji je pozitivan na koronavirus je u dobrom stanju i danas se očekuje njegovo skidanje s respiratora. Također, još jednom apeliram na sve vas da unatoč popuštanju mjera ostanete odgovorni i pridržavate se svih uputa nadležnih institucija”, izjavio je ministar Matić.

OGLAS

“Pacijent Đ.R., rođen 1947. godine, primljen je 4. svibnja u bolnicu u Novoj Biloj s pozitivnim nalazom na virus Covid -19. Pacijent je dijabetičar s trostrukim bajpasom, hipertoničar i kardiopata, te se nalazi na respiratoru.

OGLAS

Od jučer pacijent samostalno diše, te je u postupku odvajanja od respiratora. Trenutno je stabilnih vitalnih funkcija i nadamo se kako će danas uspješno biti skinut s respiratora”, izjavio je šef anestezije dr. Marko Androšević, koji zajedno s kolegom dr. Miletom Milanovićem, sestrama i tehničarima, te pomoćnim osobljem već deset dana liječi pacijenta i ne žele zamjenu.

Ravnatelj bolnice dr.Valjan kazao je kako se još jednom potvrđuje njegova tvrdnja da su ljudi najvažniji; volja, znanje i predanost poslu, a prostor i oprema se podrazumijevaju.

“Iskrene čestitke osoblju bolnice, koje od početka pandemije predano radi i nitko nije otišao na odmor ili bolovanje”, istaknuo je prim. Valjan.

Također je zahvalio ministru zdravstva Anti Matiću, Vladi i Zavodu za javno zdravstvo ŽSB na čelu s dr. Karakašem, na potpori i pomoći, kao i odlično obavljenom poslu u tijeku pandemije.

Oglasi
LM