spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mehmedović (SDA): Predah za moju stranku dobro je došao, SDA se treba demokratizirati

- Oglasi -

Zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović je emisiji Jutro za sve u programu BHRT-a komentirao trenutnu političku situaciju u BiH, uključujući i budućnost njegove stranke.

- Oglasi -

Mehmedović je kazao kako je novoformirana vlast pred velikim izazovima te istaknup da su stranke “trojke” previše popustljive prema HDZ-u i SNSD-u.

“SDA kao što je poznato široj javnosti je trenutno opozicija na oba nivoa, kako na državnom tako i na federalnom i ona se u skladu s tim ponaša. Naravno ovo je predah koji je dobro došao SDA ukoliko ga aktualno rukovodstvo bude znalo iskoristiti, odnosno ukoliko se iskoristi da se SDA demokratizira”, kazao je Mehmedović.

- Oglasi -

Dodao je da kako je ključno da se SDA ojača i kadrovski osvježi za predstojeće izazove.

“Na jedan prirodan način da se osiguraju izbori u SDA i da tako osvježena i kadrovski ojačana preuzme odgovornost kao opozicija i da već na narednim rezultatima polučimo najbolje rezultate. Ključno je u ovom momentu da se vrati demokratski kapacitet SDA, da se vrati izvornoj ideji i da se unutarstranački odnosi poslože spram posla zbog kojeg je i osnovana stranka”, poručio je Mehmedović.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.