viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.05.23 @ 11:57

Zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović je emisiji Jutro za sve u programu BHRT-a komentirao trenutnu političku situaciju u BiH, uključujući i budućnost njegove stranke.

Mehmedović je kazao kako je novoformirana vlast pred velikim izazovima te istaknup da su stranke “trojke” previše popustljive prema HDZ-u i SNSD-u.

OGLAS

“SDA kao što je poznato široj javnosti je trenutno opozicija na oba nivoa, kako na državnom tako i na federalnom i ona se u skladu s tim ponaša. Naravno ovo je predah koji je dobro došao SDA ukoliko ga aktualno rukovodstvo bude znalo iskoristiti, odnosno ukoliko se iskoristi da se SDA demokratizira”, kazao je Mehmedović.

OGLAS

Dodao je da kako je ključno da se SDA ojača i kadrovski osvježi za predstojeće izazove.

OGLAS

“Na jedan prirodan način da se osiguraju izbori u SDA i da tako osvježena i kadrovski ojačana preuzme odgovornost kao opozicija i da već na narednim rezultatima polučimo najbolje rezultate. Ključno je u ovom momentu da se vrati demokratski kapacitet SDA, da se vrati izvornoj ideji i da se unutarstranački odnosi poslože spram posla zbog kojeg je i osnovana stranka”, poručio je Mehmedović.

Oglasi
LM