viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.04.22 @ 16:18

Prije sastanka predsjednika stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor BiH s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićev, u Hotelu Buna pored Mostara, novinarima su se obratili predsjednik HNS-a Dragan Čović i predsjednik RH Milanović, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Čović se zahvalio Milanoviću na dolasku u Mostar na obilježavanje 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane. Također, najavio je da će se na sastanku koji je uslijedio nakon konferencije za tisak razgovarati o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH i aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

OGLAS

Predsjednik RH Zoran Milanović novinarima je kazao da nije došao dijeliti BiH te da je predsjednik susjedne države.

OGLAS

“Hrvatska želi da BiH bude čitava od Une do Drine, od Save do Neretve do Neuma i Ploča koje su u Hrvatskoj koje su u Hrvatskoj te da takva uđe u EU”, kazao je Milanović.

OGLAS

On je pojasnio da se prije dva ili tri tjedna odlučio zahvaliti na pozivu i ne priključiti inicijativi država srednje i istočne Europe u kojoj je traženi da se Ukrajini dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

“To baš ne ide tako, preko noći. To je trebala biti jedna velika gesta prema Ukrajini i tome se, naravno, protive neke zapadne zemlje. Ali, Poljska, Češka, Slovačka, baltičke republike su bile za to da se Ukrajini dadne status kandidata”, rekao je Milanović i pojasnio da je Srbija odavno u pregovorima što je iznad statusa kandidata.

“Moj je uvjet bio, da to potpišemo, da se tu spomene i BiH. Ako može Ukrajina, onda itekako mora biti BiH”, rekao je Milanović i pojasnio da je BiH daleko stabilniju zemlja od Ukrajine i u srcu je Europe za razliku od Ukrajine koja je na rubu.

Oglasi
LM