spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

Milanović pisao Čoviću: Podržavam zaključke HNS-a, nema izbora bez novog Izbornog zakona

- Oglasi -
- Oglasi -

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović zahvalio se predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Draganu Čoviću na pismu u kojem ga je on izvijestio o održanom izvanrednom zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora u Bosni i Hercegovini.

-Slažem se s Vašom ocjenom kako je ostalo malo vremena da bi se postigao dogovor o izmjenama i dopunama izbornoga zakonodavstva i ograničenim ustavnim reformama i time osigurala prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, jednog od tri konstitutivna naroda. Koristim i ovu prigodu ponoviti kako ću ja osobno učiniti sve što je u mojoj moći kako bih podržao postizanje konačnog dogovora o promjeni izbornog zakonodavstva i ograničene promjene Ustava. U svakome slučaju, provođenje izbora bez da je prethodno postignut rečeni dogovor, nije moguće. U tom kontekstu, podržavam Zaključke koje je Hrvatski narodni sabor u Bosni i Hercegovini usvojio na izvanrednom zasjedanju 19. veljače 2022. Nadam se kako će i institucije Republike Hrvatske u okviru svojih nadležnosti raditi na pronalaženju načina kako bi se to i postiglo, a u cilju osiguranja punog poštivanja prava svih konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine. Računajte na moju iskrenu i energičnu podršku, napisao je Milanović u pismu Čoviću.

Dragan Čović je nakon zasjedanja HNS-a 19. veljače na više relevantnih međunarodnih adresa uputio pismo sa zaključcima Sabora./HMS/

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE