spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

Nakon što je izgubio načelničku poziciju u Novom Travniku, ostao i bez mandata u Parlamentu Refik Lendo (SDA) postaje potpredsjednik Federacije !?

- Oglasi -

Stranka demokratske akcije (SDA) će predložiti Refika Lendu za predsjednika odnosno potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Lendo je prijedlog Kadrovske komisije SDA koja je zasjedala danas, a očekuje se da tu odluku potvrdi Predsjedništvo SDA koje zasjeda nešto kasnije. Podsjećanja radi, Refik Lendo je kao kandidat SDA za načenika Novog Travnika na Lokalnim izborima 2020. godine izgubio od kandidata koalicije predvođene HDZ BiH Stjepana Duje. Osim toga, na proteklim lokalnim izborima Lendo je bio kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH gdje je također ostao bez mandata.

Refik Lendo je rođen 1956. godine u Novom Travniku gdje i danas živi.

Diplomirao je na Vojnoj akademiji u Beogradu 1980. godine. Od 2004. godine je član Stranke demokratske akcije (SDA) i njenih brojnih odbora, a od 2015. godine i član Predsjedništva. Na Saboru SDA, održanom u rujnu 2019. godine, izabran je za člana Glavnog odbora stranke.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.